Pistáciová torta
Autor receptu: redakcia
15 porcií |
40 minút príprava |
45 minút na 180/174 °C |
Postup- Cesto: Vymiešame žĺtky s cukrom.
Pridáme múku s práškom
do pečiva a olej s maslom. Zmes
vložíme do tortovej formy
s priemerom 26 cm. Forma musí
byť vymastená a zmes natlačíme
aj po bokoch a dáme piecť
na päť minút pri teplote 180 °C.
Po piatich minútach vyberieme
z rúry, necháme vychladnúť
a nalejeme vychladnutú plnku.
- Plnka: Bielu čokoládu roztopíme
nad parou, pridáme smotanu,
mlieko, pastu a pistáciové
oriešky. Zmes odložíme zo sporáka
a už do vlažnej zmesi pridáme
vajcia a ručne vyšľaháme.
Vychladnutú plnku nalejeme na
vychladnuté cesto a dáme piecť
do rúry na 40 minút pri teplote
174 °C.
- Zákusok vyberieme z rúry,
necháme vychladnúť, posypeme
práškovým cukrom
a dáme na päť hodín do chladu.
|