Pistáciová torta

Autor receptu: redakcia

15
porcií
40 minút
príprava
45 minút
na 180/174 °C

Postup

  1. Cesto: Vymiešame žĺtky s cukrom. Pridáme múku s práškom do pečiva a olej s maslom. Zmes vložíme do tortovej formy s priemerom 26 cm. Forma musí byť vymastená a zmes natlačíme aj po bokoch a dáme piecť na päť minút pri teplote 180 °C. Po piatich minútach vyberieme z rúry, necháme vychladnúť a nalejeme vychladnutú plnku.
  2. Plnka: Bielu čokoládu roztopíme nad parou, pridáme smotanu, mlieko, pastu a pistáciové oriešky. Zmes odložíme zo sporáka a už do vlažnej zmesi pridáme vajcia a ručne vyšľaháme. Vychladnutú plnku nalejeme na vychladnuté cesto a dáme piecť do rúry na 40 minút pri teplote 174 °C.
  3. Zákusok vyberieme z rúry, necháme vychladnúť, posypeme práškovým cukrom a dáme na päť hodín do chladu.