Foto: andul
Kedže máme obdobie, kedy dozrievajú na záhradách jahôdky tak som si spravila ľahučký koláč ku káve z doma vypestovaných jahôd :))
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Bielka oddelime od zltkov a vyslahame ich na sneh so štipkou soli. Žĺtka, cukor, vanilkovy cukor vyšľaháme a pridáme k ním vodu a olej. Do tekutej zmesi pridáme muku s práškom do pečiva. Nakoniec jemne primiešame sneh z bielkov.
-
2
Cesto nalejeme do olejom vymazaného a múkou vysypaného plechu. Pečieme pri teplote 200*C 20 minút. Rozmery môjho plechu su 20x28. Čiže na väčší plech si musíte množstvo zdvojnásobiť
-
3
Cesto potrieme jahodovym džemom (samozrejme domácim :P)
-
4
Tvaroh, smotanu, vanilkový cukor, práškový cukor a rum rozmixujeme ponorným mixérom. Hmota nemôže byť príliš riedka lebo by tiekla z koláča .
-
5
Plnku natrieme na koláč
-
6
Jahody si umyjeme nakrájame na polovice a poukladáme na koláč . Dáme to este na dáku hodinku stuhnúť do chladničky . Prajem dobrú chuť :))
Uplne zbytocne su tvoje sproste reci pri tomto chutne vyzerajucom kolaci a nic insie!