Piškótový koláč z domácich jahôd

Autor receptu: andul

Kedže máme obdobie, kedy dozrievajú na záhradách jahôdky tak som si spravila ľahučký koláč ku káve z doma vypestovaných jahôd :))

15
porcií
15 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Bielka oddelime od zltkov a vyslahame ich na sneh so štipkou soli. Žĺtka, cukor, vanilkovy cukor vyšľaháme a pridáme k ním vodu a olej. Do tekutej zmesi pridáme muku s práškom do pečiva. Nakoniec jemne primiešame sneh z bielkov.
  2. Cesto nalejeme do olejom vymazaného a múkou vysypaného plechu. Pečieme pri teplote 200*C 20 minút. Rozmery môjho plechu su 20x28. Čiže na väčší plech si musíte množstvo zdvojnásobiť
  3. Cesto potrieme jahodovym džemom (samozrejme domácim :P)
  4. Tvaroh, smotanu, vanilkový cukor, práškový cukor a rum rozmixujeme ponorným mixérom. Hmota nemôže byť príliš riedka lebo by tiekla z koláča .
  5. Plnku natrieme na koláč
  6. Jahody si umyjeme nakrájame na polovice a poukladáme na koláč . Dáme to este na dáku hodinku stuhnúť do chladničky . Prajem dobrú chuť :))