Piškótový zákusok
Piškótový zákusok

Piškótové rezy v pudingu

violeta - fotkavioleta, 13. apríla 2020
Piškótové rezy v pudingu
Foto: violeta

Je to dezert môjho detstva. Robievala nám ich babka. Je to veľmi jednoduchý, rýchly dezert a tiež aj chutný.

15 minút
na 150 °C

Suroviny

Piškóta:
180 g
145 g
1 ČL
6 ks
6 PL
 štipka
Puding:
90 g (prášok)
1,5 l
8 PL
2 PL
Okrem toho:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Upiekla som jednoduchú piškótu. Vymiešala som bielky so štipkou soli do peny, postupne som pridávala krupicový cukor. Treba miešať aspoň päť minút, pokiaľ nám vznikne pevná pena. Ja miešam robotom na najsilnejších otáčkach.

  2. 2

    Potom už len ručne, metličkou, postupne primiešam žĺtky a olej. Veľmi opatrne. Tak isto preosiatu múku s kypriacim práškom do pečiva. Jemne, už len stierkou zapracujem.

  3. 3

    Cesto rozotriem na plech s papierom na pečenie. Môj plech má rozmer 45x38 cm.

  4. 4

    Pečiem v rúre vyhriatej na 150 °C. Ohrev zhora a zdola, teplovzduch nepoužívam. Piškótu pečiem približne 15 minút. Treba si to odsledovať a keď je zlatistá, vyskúšať špajdľou, či je hotová.

  5. 5

    Upečenú piškótu prerežem na polovicu. Jednu časť natriem lekvárom a prekryjem druhou. Nakrájam na štvorce. Nefotila som postup, tu sú len okraje.

    Piškótové rezy v pudingu - obrázok 5
  6. 6

    Puding som uvarila redší, ako bolo v návode na obale. Pridala som aj kakao, cukor si dá každý podľa chuti. Ja som varila z normálneho, aj z bezlaktózového mlieka, takže môj údaj je len približný.

  7. 7

    Do každej misky uložím jeden štvorček piškóty a polejem ešte horúcim pudingom.

    Piškótové rezy v pudingu - obrázok 7
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Na sladko, Pudingy, Zákusky, Pečené, Varené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
mňam! Keď bola dcéra malá, milovala bábovku a tak bolo obdobie, kedy som takmer každú nedeľu piekla práve bábovku. Aby bola trochu "slávnostnejšia" aspoň v nedeľu, tak som vždy naložila na tanieriky porcie bábovky a každú preliala štedro pudingom, strekla šľahačku, priložila kúsok ovocia a bol super dezert na svete. V ostatné dni sme už dojedali bábovku v jej pôvodnej forme.