Piškótový zákusok
Piškótový zákusok

Piškótové rezy v pudingu

violeta - fotkavioleta, 13. apríla 2020
Piškótové rezy v pudingu
Foto: violeta

Je to dezert môjho detstva. Robievala nám ich babka. Je to veľmi jednoduchý, rýchly dezert a tiež aj chutný.

15 minút
na 150 °C

Suroviny

Piškóta:
180 g
145 g
1 ČL
6 ks
6 PL
 štipka
Puding:
90 g (prášok)
1,5 l
8 PL
2 PL
Okrem toho:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Upiekla som jednoduchú piškótu. Vymiešala som bielky so štipkou soli do peny, postupne som pridávala krupicový cukor. Treba miešať aspoň päť minút, pokiaľ nám vznikne pevná pena. Ja miešam robotom na najsilnejších otáčkach.

  2. 2

    Potom už len ručne, metličkou, postupne primiešam žĺtky a olej. Veľmi opatrne. Tak isto preosiatu múku s kypriacim práškom do pečiva. Jemne, už len stierkou zapracujem.

  3. 3

    Cesto rozotriem na plech s papierom na pečenie. Môj plech má rozmer 45x38 cm.

  4. 4

    Pečiem v rúre vyhriatej na 150 °C. Ohrev zhora a zdola, teplovzduch nepoužívam. Piškótu pečiem približne 15 minút. Treba si to odsledovať a keď je zlatistá, vyskúšať špajdľou, či je hotová.

  5. 5

    Upečenú piškótu prerežem na polovicu. Jednu časť natriem lekvárom a prekryjem druhou. Nakrájam na štvorce. Nefotila som postup, tu sú len okraje.

    Piškótové rezy v pudingu - obrázok 5
  6. 6

    Puding som uvarila redší, ako bolo v návode na obale. Pridala som aj kakao, cukor si dá každý podľa chuti. Ja som varila z normálneho, aj z bezlaktózového mlieka, takže môj údaj je len približný.

  7. 7

    Do každej misky uložím jeden štvorček piškóty a polejem ešte horúcim pudingom.

    Piškótové rezy v pudingu - obrázok 7
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Na sladko, Pudingy, Zákusky, Pečené, Varené

Diskusia k receptu

drajan
mňam! Keď bola dcéra malá, milovala bábovku a tak bolo obdobie, kedy som takmer každú nedeľu piekla práve bábovku. Aby bola trochu "slávnostnejšia" aspoň v nedeľu, tak som vždy naložila na tanieriky porcie bábovky a každú preliala štedro pudingom, strekla šľahačku, priložila kúsok ovocia a bol super dezert na svete. V ostatné dni sme už dojedali bábovku v jej pôvodnej forme.
haji
Také jsem pudingožrút, i mně by chutnalo. Vtipný nápad, chutné foto! Díky za inspiraci.
violeta
Ďakujem, všetkých pozdravujem :)
Je to naozaj jednoduchý dezert, kto má rád puding a naopak nemá rád ťažké maslové krémy, asi mu bude chutiť :)
@trencanka (13.4.2020 19:51)
Nepoužívam BB puding, takže neviem ako chutí, ale keď píšeš, že je dobrý, zrejme to bude pravda ;)

marienka44
K bodu č.4: je jedno, ako sa prereže piskóta napoly? Pozdĺž alebo po kratšej strane?
violeta
Je to jedno, ja som prerezala po kratšej strane, myslím, že tak sa s ňou ľahšie pracuje...@marienka44 (14.4.2020 15:41)

evanaaa
Tento dezert mi tak trochu pripomína povestné šomló halušky, aj keď trochu v inej podobe....ale láka ma dať si aspoň jednu porciu, pudingy mám rada.
zdenka1009
Veľmi dobrý nápad. Manžel vždy pýta piškótu s dzemom. Tak ho prekvapím a pripravím tvoj rcp. A paci sa mi, ze porcia je v miske.
violeta
Ďakujem, som rada, že sa vám páči aj takýto jednoduchý recept :)
@evanaaa (14.4.2020 18:49) babka bola z Moravy, tak možno skôr zjednodušené dukátové buchtičky :)
Pekný deň vám prajem ;)

kucharka
Ja robievam jednoduchú piškótovú roládu s marmeládou poliatu vanilkovým pudingom, recept mám z Anglicka, tam je to veľmi populárne.
Moja mama robieva palacinky poliate čokoládovým pudingom.
Aj tento tvoj recept je dobrý, verím že deťom bude chutiť.
Ďakujem a pekný deň prajem.
violeta
@kucharka (15.4.2020 17:24)
No predstav si, to môže byť dobré, ja zese vyskúšam jahodovo-vanilkovú kombináciu. Ďakujem za inšpiráciu ;)