Piškótový zákusok

Piškótové rezy v pudingu

Autor receptu: violeta

Je to dezert môjho detstva. Robievala nám ich babka. Je to veľmi jednoduchý, rýchly dezert a tiež aj chutný.

15 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Upiekla som jednoduchú piškótu. Vymiešala som bielky so štipkou soli do peny, postupne som pridávala krupicový cukor. Treba miešať aspoň päť minút, pokiaľ nám vznikne pevná pena. Ja miešam robotom na najsilnejších otáčkach.
  2. Potom už len ručne, metličkou, postupne primiešam žĺtky a olej. Veľmi opatrne. Tak isto preosiatu múku s kypriacim práškom do pečiva. Jemne, už len stierkou zapracujem.
  3. Cesto rozotriem na plech s papierom na pečenie. Môj plech má rozmer 45x38 cm.
  4. Pečiem v rúre vyhriatej na 150 °C. Ohrev zhora a zdola, teplovzduch nepoužívam. Piškótu pečiem približne 15 minút. Treba si to odsledovať a keď je zlatistá, vyskúšať špajdľou, či je hotová.
  5. Upečenú piškótu prerežem na polovicu. Jednu časť natriem lekvárom a prekryjem druhou. Nakrájam na štvorce. Nefotila som postup, tu sú len okraje.
  6. Puding som uvarila redší, ako bolo v návode na obale. Pridala som aj kakao, cukor si dá každý podľa chuti. Ja som varila z normálneho, aj z bezlaktózového mlieka, takže môj údaj je len približný.
  7. Do každej misky uložím jeden štvorček piškóty a polejem ešte horúcim pudingom.