Foto: Dr. Oetker
Inšpirácia na sladké dezerty, ktoré môžete pripraviť na Valentína!
tepelná úprava
Suroviny
4 ks |
|
4 PL |
|
200 g |
|
1 balíček |
|
200 g |
|
1 KL |
|
Náplň: | |
2 balíčky |
|
500 ml |
|
500 g |
|
Na ozdobu: | |
250 ml |
|
1 balíček |
|
1 balenie |
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta ušľaháme žĺtky, horúcu vodu, cukor a vanilínový cukor elektrickým ručným šľahačom do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom. Nakoniec vyšľaháme z bielkov elektrickým ručným šľahačom tuhý sneh a zľahka ho vmiešame do cesta.
- 2
Cesto nalejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu s rozmermi 30 x 40 cm a pečieme v predhriatej rúre (v elektrickej na 180 °C, v teplovzdušnej na 160 °C a v plynovej na stupni 3) asi 15 minút. Upečený korpus necháme chvíľu vychladnúť.
- 3
Na prípravu náplne ušľaháme Créme Olé s 500 ml mlieka podľa návodu na obale. Pridáme tvaroh a vymiešame hladký krém. Krémom potrieme vychladnutý korpus.
- 4
Šľahačkovú smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom so smeta– fixom. Nanesieme na krém. Posypeme zdobením a dáme asi na 1 hodinu stuhnúť do chladničky.
- 5
Náš tip: Môžeme dozdobiť malinami alebo iným ovocím.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Recept je celkom pozdávajúci sa.