Piškótové rezy s pudingom

Dr. Oetker
, 11. februára 2010
Piškótové rezy s pudingom
Foto: Dr. Oetker

Inšpirácia na sladké dezerty, ktoré môžete pripraviť na Valentína!

15 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
4 PL
200 g
1 balíček
200 g
1 KL
Náplň:
2 balíčky
500 ml
500 g
Na ozdobu:
250 ml
1 balíček
1 balenie

Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta ušľaháme žĺtky, horúcu vodu, cukor a vanilínový cukor elektrickým ručným šľahačom do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom. Nakoniec vyšľaháme z bielkov elektrickým ručným šľahačom tuhý sneh a zľahka ho vmiešame do cesta.

  2. 2

    Cesto nalejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu s rozmermi 30 x 40 cm a pečieme v predhriatej rúre (v elektrickej na 180 °C, v teplovzdušnej na 160 °C a v plynovej na stupni 3) asi 15 minút. Upečený korpus necháme chvíľu vychladnúť.

  3. 3

    Na prípravu náplne ušľaháme Créme Olé s 500 ml mlieka podľa návodu na obale. Pridáme tvaroh a vymiešame hladký krém. Krémom potrieme vychladnutý korpus.

  4. 4

    Šľahačkovú smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom so smeta– fixom. Nanesieme na krém. Posypeme zdobením a dáme asi na 1 hodinu stuhnúť do chladničky.

  5. 5

    Náš tip: Môžeme dozdobiť malinami alebo iným ovocím.

Diskusia k receptu

avanaka
ako boli urobene tie vlnky zo slahacky? obycajnym zdobicom na slahacku?
isar
ja by som tie vlnky robila takou stierkou, čo používajú murári na úpravu omietky - mám ešte nepoužitú :)
Recept je celkom pozdávajúci sa.
3sandra3
ja tiež budem skúšať, ale nie na Valentína , ale na Janu :-)
brambora
vyskusane a su super... Len celu kuchynu mam oprskanu od pudingu a slahacky. :)))

Zaujímavé video z archívu TV Varecha