Piškótová torta s jogurtovou a jahodovou plnkou s banánmi

fazia - fotkafazia, 22. októbra 2017
Piškótová torta s jogurtovou a jahodovou plnkou s banánmi
Foto: fazia

Moja rodina má rada ľahké a zdravé plnky v torte, preto som sa rozhodla upiecť takúto tortu. A keďže išlo o oslavu narodenín štvorročného Zobraziť celý popisMoja rodina má rada ľahké a zdravé plnky v torte, preto som sa rozhodla upiecť takúto tortu. A keďže išlo o oslavu narodenín štvorročného dievčatka, bolo potrebné ju aj prizdobiť podľa toho, čo sa mu páči . :-)

Suroviny

Cesto:
4 ks
4 PL
4 PL
4 PL
1 PL
4 PL
1 ks
Jogortová plnka:
600 g
podľa chuti
1 ks
2 - 3 kusy
Jahodová plnka:
1 balík
50 - 80 g
1 konzerva




Postup

  1. 1

    Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, prišľaháme olej, teplú vodu a varechou zamiešame polohrubú múku, do ktorej sme zamiešali kakao a prášok do pečiva. Bielky vyšľaháme zvlášť a jemne varechou zamiešame do vyšľahaných surovín. Dáme piecť do rúry. Moje rozmery formy boli 18 cm krát 18 cm. Po upečení necháme vychadnúť a rozrežeme na 2 alebo 3 časti, ako kto chce, ja som rozrezela na 3 časti. Vychladnuté časti som pokropila šťavou z jahôd, aby upečené cesto nebolo suché.

  2. 2

    Keď torta vychladne, pripravíme si jogurtovú plnku. Biely jogurt vyšľaháme podľa chuti s práškovým cukrom. Želatínu dáme napučať do 3 až 4 lyžíc vody na 10 minút. Po 10 minutách na miernom ohni zohrejeme a necháme rozpustiť, ale NEVARÍME a pridáme do vyšľahaného jogurtu, kde rýchlo vyšľaháme.

  3. 3

    Rozrezanú tortu natrieme troška jogurtovou plnkou, dáme kolieska banánov a opať natrieme jogurtovou plnkou a pritlačíme cesto. Postup zopakujeme, ak máme 3 časti.

  4. 4

    JAHODOVÁ PLNKA.....piškóty rozmočíme v jahodovej šťave, pridáme rozmixované jahody a zmäknuté maslo a vypracujeme hmotu, ktorou potrieme tortu, aby cukrárska hmota, smarflex velvet (ja dávam mandľovú) dobre držala. Zafarbíme a ozdobíme, podľa predstavy. Dáme do chladničky dobre stuhnúť a vychladiť. Po vychladnutí nanášame cukrársku hmotu a dozdobíme. DOBRÚ CHUŤ :-)

    Piškótová torta s jogurtovou a jahodovou plnkou s banánmi - obrázok 4

Diskusia k receptu

luwinka
Jéj malej Emke všetko najlepšie prajem :-)
Pekná tortička. Plnky sa mi páčia tiež. Presne si trafila urobiť takéto plnky jogurtovú a jahodovú pre dieťa.
martamm
Krasna torta vcelku, aj v reze, mozem sa spytat, ten obly tvar si dosiahla orezanim korpusu, ci mas nejaku specialnu formu?
fazia
No, Martamm, si ma odhalila :-D Moja tortová forma bol hrniec značky SANDRICK, takže, zrejme preto ten oblý tvar :-D