Piškótová torta (fotorecept)

Autor receptu: zuzickaaa1

Táto torta je ideálne riešenie v prípade, že vám zlyhajú všetky dostupné miesta pre kúpu hotovej torty. Je jednoduchá, relatívne rýchla a väčšinou z dostupných surovín, ktoré máme doma.

8
porcií
40 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Suroviny rozdelíme presne na polovicu a vyrobíme si dve cestá. Vyšľaháme vajíčka s práškovým cukrom. Pridáme olej a ocot a šľaháme ďalej.
  2. Keď už máme vyšľahané, tak pridáme múku a kypriaci prášok a všetko spolu dobre premiešame.
  3. Pred tým, ako nalejeme zmes do formy, prelejeme trošku do inej misky a zmiešame s kakaom.
  4. Nalejeme do formy najskôr bledú vrstvu a potom na to kakaovú.
  5. Necháme piecť cca 15min pri teplote 180°C.
  6. Tento istý postup dodržíme aj pri druhom korpuse. Ja som si však zvolila opačný postup čo sa týka sfarbenia cesta.
  7. A tu je hotový výsledok:)
  8. A tu je druhý korpus.
  9. Počkala som kým korpus vychladol a každý som prerezala.Vznikli mi teda štyri pláty.
  10. Na každý plát som natrela džem a navrstvila na seba.
  11. Nakoniec som celú piškótu obalila marcipánom. Marcipánovú tehličku som vyvaľkala pomocou práškového cukru a prikryla celú tortu. Dobrú chuť:)