Piškótová torta (fotorecept)
Autor receptu: zuzickaaa1
Táto torta je ideálne riešenie v prípade, že vám zlyhajú všetky dostupné miesta pre kúpu hotovej torty. Je jednoduchá, relatívne rýchla a väčšinou z dostupných surovín, ktoré máme doma.
8 porcií |
40 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Suroviny rozdelíme presne na polovicu a vyrobíme si dve cestá. Vyšľaháme vajíčka s práškovým cukrom. Pridáme olej a ocot a šľaháme ďalej.
- Keď už máme vyšľahané, tak pridáme múku a kypriaci prášok a všetko spolu dobre premiešame.
- Pred tým, ako nalejeme zmes do formy, prelejeme trošku do inej misky a zmiešame s kakaom.
- Nalejeme do formy najskôr bledú vrstvu a potom na to kakaovú.
- Necháme piecť cca 15min pri teplote 180°C.
- Tento istý postup dodržíme aj pri druhom korpuse. Ja som si však zvolila opačný postup čo sa týka sfarbenia cesta.
- A tu je hotový výsledok:)
- A tu je druhý korpus.
- Počkala som kým korpus vychladol a každý som prerezala.Vznikli mi teda štyri pláty.
- Na každý plát som natrela džem a navrstvila na seba.
- Nakoniec som celú piškótu obalila marcipánom. Marcipánovú tehličku som vyvaľkala pomocou práškového cukru a prikryla celú tortu.
Dobrú chuť:)