Pirohy zo sviečkovice plnené foie gras

Autor receptu: redakcia

600 g hovädzej sviečkovej

4
porcie
30 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Sviečkovicu narežeme na rovnaké 50 g kúsky po tri na porciu a naklepeme ich do tvaru kolieska. Mäso posolíme, okoreníme a potrieme dijonskou horčicou. Zemiaky umyjeme a narežeme na hrubšie pláty. Takisto aj cuketu, ktorú nasolíme.
  2. Pri tomto recepte potrebujeme aj platňu, na ktorej pripravíme plnku do pirohov z hrušky, narezanej na malé kúsky, ktorú opečieme na husacej masti a pridáme k nej kúsky husacej pečene. Zmes stiahneme z ohňa a pokvapkáme brandy, potom ju poukladáme na pripravené kúsky sviečkovice, ako keď plníme pirohy. Na jednu stranu dáme plnku a preložíme.
  3. Mäsový piroh zaklepeme, aby sa pri grilovaní neotváral. Na gril dáme zemiaky a keď budú takmer hotové, priložíme pripravené pirohy a nakoniec cuketu. Všetko sa dokončí v rovnakom čase a servírujeme.