Pirohy s kapustou

Autor receptu: jankulka79

Už som sa stretla s receptami na rôzne druhy pirohov, ale žiadny nebol plnení kapustou. My ho robievame vždy na vianočné sviatky ale aj vždy keď si chceme zamaškrtiť a pripomenúť si tú vianočnú vôňu.

5
porcií
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z múky, vajca, vody a soli si pripravíme cesto, ktoré má byť skôr mäkšie a vláčne aby pirohy po uvarení boli pekne mäkké.
  2. Kapustu si nakrájame nadrobno a na oleji dusíme do mäkka. Pred koncom pridáme čierne mleté korenie a soľ podľa chuti. Kapustu si necháme vychladnúť. Medzi tým si pripravíme posýpku. Cibuľu a slaninku si upražíme pekne do chrumkava v jednej panvičke. Pripravíme si aj bryndzu a čerstvý nakrájaný kôpor.
  3. Z cesta potom robíme pirohy, ktoré plníme dusenou kapustou. Vkladáme ich do osolenej vriacej vody. Po vyplávaní na povrch varíme ešte 5 min. Potom ich vyberieme do misky so studenou vodou ( ale len na malú chvíľu) a potom do prichystanej nádoby. Posýpame upraženou slaninku a cibuľkou , bryndzou a kôprom. Takto pokračujem pri každej vrstve. Na úplný záver ich ešte polejeme roztopeným maslom.