Piňa Colada cupcakes

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 15. augusta 2012
Piňa Colada cupcakes
Foto: droetker

Komerčný recept.

12
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

Na kokosovú hmotu:
3 ks
130 g
1 balíček
20 g
Na cesto:
50 g
100 g
1 balíček
3 ks
130 g
2 kl zarovnané
2-3 PL
Na náplň:
1 malá plechovka kúsky (hmotnosť po odkvapkaní 280-300 g)




Postup

  1. 1

    Ešte potrebujeme: • sitko, • formu na muffiny, • 12 papierových košíčkov, • papier na pečenie Ananás necháme poriadne odkvapkať na sitku.

  2. 2

    Na prípravu kokosovej hmoty ušľaháme bielky elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni na tuhý sneh, krátko zašľaháme cukor a vanilínový cukor. Opatrne vmiešame kokos.

  3. 3

    Na prípravu cesta ušľaháme maslo alebo margarín, cukor a vanilínový cukor elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Postupne vmiešame žĺtky. Múku zmiešame s kypriacim práškom a po dvoch dávkach vmiešame do cesta striedavo s kokosovým likérom. Odoberieme 1 polievkovú lyžicu z kokosovej hmoty a vmiešame ju do cesta.

  4. 4

    Cesto rovnomerne rozdelíme do papierových košíčkov vložených vo forme na muffiny. Na povrch rozdelíme odkvapkaný ananás a nanesieme kokosovú hmotu. Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 2-3 Doba pečenia: asi 30 minút

  5. 5

    Cupcakes zakryjeme asi v polovici doby pečenia papierom na pečenie, aby na povrchu príliš nezhnedli.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia