Piňa Colada cupcakes
Komerčný recept.
porcií
príprava
Suroviny
| Na kokosovú hmotu: | |
| 3 ks |
|
| 130 g |
|
| 1 balíček |
|
| 20 g |
|
| Na cesto: | |
| 50 g |
|
| 100 g |
|
| 1 balíček |
|
| 3 ks |
|
| 130 g |
|
| 2 kl zarovnané |
|
| 2-3 PL |
|
| Na náplň: | |
| 1 malá plechovka kúsky (hmotnosť po odkvapkaní 280-300 g) |
|
Postup
-
1
Ešte potrebujeme: • sitko, • formu na muffiny, • 12 papierových košíčkov, • papier na pečenie Ananás necháme poriadne odkvapkať na sitku.
- 2
Na prípravu kokosovej hmoty ušľaháme bielky elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni na tuhý sneh, krátko zašľaháme cukor a vanilínový cukor. Opatrne vmiešame kokos.
- 3
Na prípravu cesta ušľaháme maslo alebo margarín, cukor a vanilínový cukor elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Postupne vmiešame žĺtky. Múku zmiešame s kypriacim práškom a po dvoch dávkach vmiešame do cesta striedavo s kokosovým likérom. Odoberieme 1 polievkovú lyžicu z kokosovej hmoty a vmiešame ju do cesta.
- 4
Cesto rovnomerne rozdelíme do papierových košíčkov vložených vo forme na muffiny. Na povrch rozdelíme odkvapkaný ananás a nanesieme kokosovú hmotu. Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 2-3 Doba pečenia: asi 30 minút
- 5
Cupcakes zakryjeme asi v polovici doby pečenia papierom na pečenie, aby na povrchu príliš nezhnedli.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu