Piňa Colada cupcakes
Foto: droetker
Komerčný recept.
porcií
príprava
Suroviny
Na kokosovú hmotu: | |
3 ks |
|
130 g |
|
1 balíček |
|
20 g |
|
Na cesto: | |
50 g |
|
100 g |
|
1 balíček |
|
3 ks |
|
130 g |
|
2 kl zarovnané |
|
2-3 PL |
|
Na náplň: | |
1 malá plechovka kúsky (hmotnosť po odkvapkaní 280-300 g) |
|
Postup
-
1
Ešte potrebujeme: • sitko, • formu na muffiny, • 12 papierových košíčkov, • papier na pečenie Ananás necháme poriadne odkvapkať na sitku.
- 2
Na prípravu kokosovej hmoty ušľaháme bielky elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni na tuhý sneh, krátko zašľaháme cukor a vanilínový cukor. Opatrne vmiešame kokos.
- 3
Na prípravu cesta ušľaháme maslo alebo margarín, cukor a vanilínový cukor elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Postupne vmiešame žĺtky. Múku zmiešame s kypriacim práškom a po dvoch dávkach vmiešame do cesta striedavo s kokosovým likérom. Odoberieme 1 polievkovú lyžicu z kokosovej hmoty a vmiešame ju do cesta.
- 4
Cesto rovnomerne rozdelíme do papierových košíčkov vložených vo forme na muffiny. Na povrch rozdelíme odkvapkaný ananás a nanesieme kokosovú hmotu. Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 2-3 Doba pečenia: asi 30 minút
- 5
Cupcakes zakryjeme asi v polovici doby pečenia papierom na pečenie, aby na povrchu príliš nezhnedli.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu