Piňa Colada cupcakes

Autor receptu: droetker

Komerčný recept.

12
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Ešte potrebujeme: • sitko, • formu na muffiny, • 12 papierových košíčkov, • papier na pečenie Ananás necháme poriadne odkvapkať na sitku.
  2. Na prípravu kokosovej hmoty ušľaháme bielky elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni na tuhý sneh, krátko zašľaháme cukor a vanilínový cukor. Opatrne vmiešame kokos.
  3. Na prípravu cesta ušľaháme maslo alebo margarín, cukor a vanilínový cukor elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Postupne vmiešame žĺtky. Múku zmiešame s kypriacim práškom a po dvoch dávkach vmiešame do cesta striedavo s kokosovým likérom. Odoberieme 1 polievkovú lyžicu z kokosovej hmoty a vmiešame ju do cesta.
  4. Cesto rovnomerne rozdelíme do papierových košíčkov vložených vo forme na muffiny. Na povrch rozdelíme odkvapkaný ananás a nanesieme kokosovú hmotu. Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 2-3 Doba pečenia: asi 30 minút
  5. Cupcakes zakryjeme asi v polovici doby pečenia papierom na pečenie, aby na povrchu príliš nezhnedli.