Pikantné utopence fotorecept
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton v Košiciach, 4. augusta 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Špekáčiky olúpeme a narežeme po dĺžke. Cibuľu nakrájame na kolieska. Do 0,6 l vody pridáme 0,4 l octu, cukor, soľ, čierne korenie, bobkový list, nové korenie a prevaríme. Na dno fľaše dáme cibuľu, čili papričky a špekáčiky plnené v reze cibuľou.
- 2
Striedavo ukladáme vrstvy cibule, špekáčikov a pridávame podľa chuti cesnak, celé čierne korenie a čili papričky podľa želanej pikantnosti. Ukončíme to vrstvou cibule. Nakoniec zalejeme pripraveným nálevom.
- 3
Uzatvoríme fľašu a necháme aspoň sedem dní v chladničke. Počas tých siedmich dní sa občas na ne pozrieme a tešíme sa z našich utopencov. Potom už len stačí nejaké to dobré pivo a pivnápárty sa môže začať.
- 4
NÁŠ TIP: Pri výbere špekáčikov si overte ich zloženie. Lacnejšie nemusia byť práve najlepšie. Vyššia cena by mala zaručovať aj kvalitu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
a čo keby si to skúsila urobiť? majú to radi hlavne chlapi, ale u nás v rodine aj deti...
Hááá?
Už sa teším. Mňam.