Pikantné utopence (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

60 minút
príprava
7 dní trpezlivosti minút
tepelná úprava

Postup

  1. Špekáčiky olúpeme a narežeme po dĺžke. Cibuľu nakrájame na kolieska. Do 0,6 l vody pridáme 0,4 l octu, cukor, soľ, čierne korenie, bobkový list, nové korenie a prevaríme. Na dno fľaše dáme cibuľu, čili papričky a špekáčiky plnené v reze cibuľou.
  2. Striedavo ukladáme vrstvy cibule, špekáčikov a pridávame podľa chuti cesnak, celé čierne korenie a čili papričky podľa želanej pikantnosti. Ukončíme to vrstvou cibule. Nakoniec zalejeme pripraveným nálevom.
  3. Uzatvoríme fľašu a necháme aspoň sedem dní v chladničke. Počas tých siedmich dní sa občas na ne pozrieme a tešíme sa z našich utopencov. Potom už len stačí nejaké to dobré pivo a pivnápárty sa môže začať.
  4. NÁŠ TIP: Pri výbere špekáčikov si overte ich zloženie. Lacnejšie nemusia byť práve najlepšie. Vyššia cena by mala zaručovať aj kvalitu.