Pikantné muffiny s hrozienkami a čokoládovou polevou
Anna Faltinová
cukrárka Grandhotela Praha**** v Tatranskej Lomnici, 19. marca 2020
cukrárka Grandhotela Praha**** v Tatranskej Lomnici, 19. marca 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
20 minút
príprava
príprava
15 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
1,5 hrnčeka |
|
1,5 hrnčeka |
|
150 ml |
|
100 ml |
|
1 KL |
|
2 PL |
|
1 ks čerstvá nasekaná |
|
hrsť posekané |
|
hrsť |
|
Na potretie: | |
|
|
Poleva: | |
140 g |
|
140 g |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na cesto zmiešame. Cestom naplníme muffinové košíčky do troch štvrtín.
- 2
Pečieme pri teplote 180 °C 15 minút.
- 3
Poleva: Všetky suroviny na polevu roztopíme a vymiešame vo vodnom kúpeli.
- 4
Upečené muffiny natrieme džemom a polejeme polevou. Ozdobíme podľa fantázie.
Tiež kakaové muffiny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu