Pikantné marinované a zapečené rezne z krkovičky (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Krkovičku som pokrájala na rezne, najprv som ich marinovala v dijonskej horčici, upiekla na
cibuľovom lôžku, pred dokončením som ich potrela pikantnou zmesou a ešte zapiekla.
4 porcie |
10 minút príprava |
45 + 15 minút na 180 °C |
Postup- Z krkovičky som odkrojila asi 2 cm hrubé rezne, umyla som ich, osušila papierovou kuchynskou utierkou,...
- ...osolila, okorenila čerstvo mletým čiernym korením,...
- ...potrela dijonskou horčicou z každej strany, prikryla alobalom a odložila som ich na 12 hodín, najlepšie na noc marinovať do chladničky.
- Na dno pekáčika som rozprestrela cibuľu pokrájanú na mesiačiky.
- Na lôžko z cibule som položila marinované rezne z krkovičky, pridala som domácu bravčovú masť, podliala vodou, prikryla alobalom a vložila piecť na 45 minút do trúby vyhriatej na 180 stupňov C.
- Zatiaľ som pripravila pikantnú zapekaciu zmes, do misky som dala prelisovaný cesnak,...
- ...pridala som pikantný Erös Pista - domáci pálivý krém /recept mám tu na Varecha.sk/ a nastrúhanú goudu, nesolila som, lebo krém i syr sú slané dosť,...
- ...pridala som kyslú pochúťkovú smotanu, ktorá zmes ochutí a zjemní...
- ...všetko som spolu dobre zmiešala a zapekacia zmes bola hotová.
- Takto vyzerala krkovička po 45 minútach pečenia,...
- ...potrela som ju bohate pripravenou zapekacou zmesou a vrátila do trúby už bez alobalu neprikrytú a pri 180 -tich stupňoch C...
- ...som zapekala ešte 15 minút, kým sa nevytvorila na povrchu chutná chrumkavá pikantná kôrčička, my máme radi troška pripečenú kôrčičku, kto nie, bude zapekať kratšiu dobu podľa seba.
- Horúcu krkovičku som položila na cibuľové lôžko, podliala chutnou šťavičkou, podávala som so zemiakmi pečenými na masle, ale vhodná je aj dusená ryža ako príloha alebo len čerstvá sezónna zelenina a krajec čerstvého domáceho chleba.
- Záber zblízka, dobre vidno zapečenú chrumkavú kôrčičku na povrchu, krkovička po ňou je šťavnatá, mäkkučká ako masielko a má príjemnú pikantnú chuť horčice a korenia z marinovania a veľmi chutnú šťavičku, ktorú možno po vychladnutí natierať na chlieb a doplniť čerstvou zeleninou, je to kalorická bomba síce, ale hriešne dobrá, jej príprava je rýchla a nevyžaduje veľa práce, je to jednoduchý recept, pridávam pre milovníkov pikantných jedál.
|