Pikantné marinované a zapečené rezne z krkovičky (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Krkovičku som pokrájala na rezne, najprv som ich marinovala v dijonskej horčici, upiekla na cibuľovom lôžku, pred dokončením som ich potrela pikantnou zmesou a ešte zapiekla.

4
porcie
10 minút
príprava
45 + 15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Z krkovičky som odkrojila asi 2 cm hrubé rezne, umyla som ich, osušila papierovou kuchynskou utierkou,...
  2. ...osolila, okorenila čerstvo mletým čiernym korením,...
  3. ...potrela dijonskou horčicou z každej strany, prikryla alobalom a odložila som ich na 12 hodín, najlepšie na noc marinovať do chladničky.
  4. Na dno pekáčika som rozprestrela cibuľu pokrájanú na mesiačiky.
  5. Na lôžko z cibule som položila marinované rezne z krkovičky, pridala som domácu bravčovú masť, podliala vodou, prikryla alobalom a vložila piecť na 45 minút do trúby vyhriatej na 180 stupňov C.
  6. Zatiaľ som pripravila pikantnú zapekaciu zmes, do misky som dala prelisovaný cesnak,...
  7. ...pridala som pikantný Erös Pista - domáci pálivý krém /recept mám tu na Varecha.sk/ a nastrúhanú goudu, nesolila som, lebo krém i syr sú slané dosť,...
  8. ...pridala som kyslú pochúťkovú smotanu, ktorá zmes ochutí a zjemní...
  9. ...všetko som spolu dobre zmiešala a zapekacia zmes bola hotová.
  10. Takto vyzerala krkovička po 45 minútach pečenia,...
  11. ...potrela som ju bohate pripravenou zapekacou zmesou a vrátila do trúby už bez alobalu neprikrytú a pri 180 -tich stupňoch C...
  12. ...som zapekala ešte 15 minút, kým sa nevytvorila na povrchu chutná chrumkavá pikantná kôrčička, my máme radi troška pripečenú kôrčičku, kto nie, bude zapekať kratšiu dobu podľa seba.
  13. Horúcu krkovičku som položila na cibuľové lôžko, podliala chutnou šťavičkou, podávala som so zemiakmi pečenými na masle, ale vhodná je aj dusená ryža ako príloha alebo len čerstvá sezónna zelenina a krajec čerstvého domáceho chleba.
  14. Záber zblízka, dobre vidno zapečenú chrumkavú kôrčičku na povrchu, krkovička po ňou je šťavnatá, mäkkučká ako masielko a má príjemnú pikantnú chuť horčice a korenia z marinovania a veľmi chutnú šťavičku, ktorú možno po vychladnutí natierať na chlieb a doplniť čerstvou zeleninou, je to kalorická bomba síce, ale hriešne dobrá, jej príprava je rýchla a nevyžaduje veľa práce, je to jednoduchý recept, pridávam pre milovníkov pikantných jedál.