Pikantné krídla z rúry v trojobale (fotorecept)

Autor receptu: mariamka

Chvíľku marinované kuracie krídelká obalené v trojobale, upečené v rúre. K nim pikantný dressing a netradičná príloha. Smelo :)

30+20 podľa potreby minút
na 200 °C

Postup

  1. Krídla umyjeme, namarinujeme korením, premiešame. Nacháme aspoň pol hodinku marinovať.
  2. Po odstátí krídla tzv. "zašprajcujeme" t.j. menšie krídelko podvihneme nad stehienko. Vznikne taký trohuholník. Vždy tak vyprážam krídla, škoda o tú chuť prísť.
  3. A klasický trojobal - múka, vajce, strúhanka. Do vajca mlieko/pivo, do múky koreniny, to už nechám na vašej fantázii. Ukladáme na plech vyložený naolejovaným papierom na pečenie.
  4. Piekli sa cca 30 min. z jednej strany, otočíme a dopečieme 20 min. z druhej pekne do zlatista. To už každý pozná svoju rúru..
  5. Aby sme boli v téme, dressing tiež doladíme zeleným korením a kvapkou chilli. Je dobre to rozdrviť.
  6. Smotana sa môže nahradiť jogurtom. Nič nové na svete...
  7. My sme servírovali takto, kukurica nepovinný predmet :) Môžete si dať hranolky alebo svieži šalát. Dobrú chuť :)