Pikantné krídla z rúry v trojobale (fotorecept)
Autor receptu: mariamka
Chvíľku marinované kuracie krídelká obalené v trojobale, upečené v rúre. K nim
pikantný dressing a netradičná príloha. Smelo :)
30+20 podľa potreby minút na 200 °C |
Postup
- Krídla umyjeme, namarinujeme korením, premiešame. Nacháme aspoň pol hodinku marinovať.
- Po odstátí krídla tzv. "zašprajcujeme" t.j. menšie krídelko podvihneme nad stehienko. Vznikne taký trohuholník. Vždy tak vyprážam krídla, škoda o tú chuť prísť.
- A klasický trojobal - múka, vajce, strúhanka. Do vajca mlieko/pivo, do múky koreniny, to už nechám na vašej fantázii. Ukladáme na plech vyložený naolejovaným papierom na pečenie.
- Piekli sa cca 30 min. z jednej strany, otočíme a dopečieme 20 min. z druhej pekne do zlatista. To už každý pozná svoju rúru..
- Aby sme boli v téme, dressing tiež doladíme zeleným korením a kvapkou chilli. Je dobre to rozdrviť.
- Smotana sa môže nahradiť jogurtom. Nič nové na svete...
- My sme servírovali takto, kukurica nepovinný predmet :) Môžete si dať hranolky alebo svieži šalát. Dobrú chuť :)