Pikantné krevety s bylinkami (fotorecept)
Autor receptu: elixir
Morské potvorky mi nie vždy chutia, ale táto úprava sa mi veľmi páči. Recept je zo stránky chefkoch.de.
2 porcie |
10 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Rozmrazené krevety si umyjeme a otrasieme z vody, necháme okvapkať.
- Medzitým prichystáme cesnak, ktorý nakrájame na malé kúsky a bylinky - šalviu aj petržlenovú vňať pokrájame na drobno.
- Na panvici si rozohrejeme PL oleja...
- ...potom poukladáme krevety vedľa seba a opekáme asi 1 a pol minúty.
- Potom ich obrátime na druhú stranu, pridáme cesnak, feferónovú pastu, rozmarín, šalviu aj petržlenovú vňať, môžeme dodatočne aj sušenú a pražíme ďalšiu 1 a pol minútu.
- Kto ich chce mať ešte o trošku chrumkavejšie, ešte chvíľku popraží. Nakoniec ochutíme soľou a limetkovou šťavou, premiešame a môžeme podávať.
- Na tanieri som krevety ešte pokvapkala troškou olivového oleja, podávala som s ryžou a šalátom.