Pikantné krevety s bylinkami (fotorecept)

Autor receptu: elixir

Morské potvorky mi nie vždy chutia, ale táto úprava sa mi veľmi páči. Recept je zo stránky chefkoch.de.

2
porcie
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Rozmrazené krevety si umyjeme a otrasieme z vody, necháme okvapkať.
  2. Medzitým prichystáme cesnak, ktorý nakrájame na malé kúsky a bylinky - šalviu aj petržlenovú vňať pokrájame na drobno.
  3. Na panvici si rozohrejeme PL oleja...
  4. ...potom poukladáme krevety vedľa seba a opekáme asi 1 a pol minúty.
  5. Potom ich obrátime na druhú stranu, pridáme cesnak, feferónovú pastu, rozmarín, šalviu aj petržlenovú vňať, môžeme dodatočne aj sušenú a pražíme ďalšiu 1 a pol minútu.
  6. Kto ich chce mať ešte o trošku chrumkavejšie, ešte chvíľku popraží. Nakoniec ochutíme soľou a limetkovou šťavou, premiešame a môžeme podávať.
  7. Na tanieri som krevety ešte pokvapkala troškou olivového oleja, podávala som s ryžou a šalátom.