Krevety z woku fotorecept

janger - fotkajanger, 17. septembra 2011
Krevety z woku (fotorecept)
Foto: janger

Mala som v mraznicke krevety. Cerstve su lepsie, ale tie nemam stale v zasobe...

4
porcie

Suroviny

500 g
250 g
1 ks
1 ks
150 g
80 g
4 struciky




Postup

  1. 1

    Pouzila som mrazene, predvarene krevety (vacsie). Treba ich nechat dobre rozmrazit. Ak sa ponahlate, rozmrazia sa rychlejsie pod tecucou studenou vodou.

    Krevety z woku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Uvarime cestovinu. Ja som pouzila cestovinu, ktora je specialne na wokovanie. Ale moze byt kludne aj ina.

    Krevety z woku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Brokolicu pokrajame na male ruzicky, aby bola tepelna priprava co najkratsia.

    Krevety z woku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mrkvu pokrajame na tenucko.

    Krevety z woku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vo woku rozpalime olivovy olej, oprazime v nom cesnak pokrajany na kusky. Pridame rozmrazene krevety a poprazime ich (na silnom ohni).

    Krevety z woku (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom ich vyberieme. Vo woku si zase rozpalime trochu olivoveho oleja a pridame brokolicu. Trosku neskor pridame mrkvu. Chvilu poopekame. Tak, aby zeleninka zostala este chrumkava. Tak mame radi my...Premiesavame. Dame do toho odtecenu kukuricku. Trosku posolime.

    Krevety z woku (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Krevety hodime k zelenine, dame trosku sladkej cili omacky. Potom pridame uvarenu a dobre odtecenu cestovinu. Pridavajte ju radsej po troche a vzdy trochu premiesajte so zeleninou. Ak date vsetku cestovinu naraz, tak sa to dost zle spolu premiesava. Teda aspon mne...

  8. 8

    A este primiesame cerstvy cesnakovy syr s bylinkami (Boursin). Neviem, ci je dostat aj na Slovensku. Ale moze byt aj iny. Ja som dala polovicu toho, co vidite na obrazku. To sa mi zdalo dost.

    Krevety z woku (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Posypeme petrzlenovou vnatou a mozeme podavat. Nam chutilo. Aj vam prajem dobru chut!

    Krevety z woku (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

babav
Vyborna kombinacia ingrediencii....pekne spracovany recept.
Ja zvyknem krevetam pred pouzitim olamat chvostiky....
netreba sa s nimi potom pasovat na tanieri;-)
marianne69
a ja veru aj vyskusam,taketo recepty zboznujem,akurat kukuricu vynecham,paradny receptik
danculka
Janger,ja krevety nemusím,už som ich mala naservírované,ale mi to pripomína pajede a pre tú predstavivosť to nemôžem dať do úst,recept určite dobrý,foto tiež super....
akeber
v živote som nejedla krevety , sú dostupné aj u nás raz určite vyskúšam preto si recept ukladám ...:)
palokuchki
Obcas robievam krevety, synovia ich maju velmi radi. Este som nerobila takto so syrom. Skusim pohladat na internete aky je to syr co si pouzila. Mozno sa mi podari nieco priblizne zohnat. My sme mali na navsteve muzovho bratranca z Polska. Uvarila som vtedy seafood marinara podla receptu od @2010. Spominame na to stale ako si vtedy chudak dal radsej chleba s maslom. Nie kazdy si oblubi chut kreviet. Pre mna je to tvoje uvodne foto velmi lakave. Hned by som si prisadla a ponukla sa.
janger
Dakujem vam vsetkym za mile komentare :-). Len treba vyskusat ;-). @marianne , kludne aj bez kukurice. Ja som jej tam ani nejako moc nedala, nebola som si ista, ci chute pojdu spolu. Ale chcela som to mat take farebnejsie a bolo to ozaj fajn. A my kukuricu lubime...@danculka , chapem, niekto to nemoze :-))). @palokuchki , hahaha, tak bratranec si 'pochutil'...Boursin je francuzsky smotanovy cerstvy syr, je roztieratelny, a tento bol prichuteny cesnakom a bylinkami. Iste bude aj u vas dostat, lebo je vyvazany do mnohych krajin. Ja ho mam velmi rada, aj len tak, na sendvic, alebo vcera sme ho mali k bifteku namiesto zelinkoveho masla...
tinca
@janger krásny rcp krevety milujem, takže ukladám a budú nabudúce
akeber
blahoželám k výhre.....zaslúžená :)))))))))
janger
Velmi pekne vam vsetkym dakujem! Strasne som sa potesila. Ani verit tomu nemozem :-)))).
jerica
@janger Janka nevieš kde som bola keď som prehliadla taký super receptík? No určite si zaslúžiš aj s Tvojim receptíkom cenu , to Ti pošuškám aby to bolo medzi nami, véééľmi sa teším!!!!!
tinca
@janger tak toto bol môj typ na výhru, mám rcp uložený,najbližšie budú podľa teba. Konečne, ža aj krevety boli ocenené, lebo málokto ich má rád. Srdečne blahoželám, teším sa s tebou :)
ketty3811
blahoželám k výhre.Iste je to chutné,ale ja krevety nemusím.Úvodne foto veľmi pekné.:-)

kata50
Blahoželám k výhre. Recept je perfektný.:-))
45678
Ďakujem za recept, určite vyskúšam vyzerá to perfektne:-)
jerica
@janger Jani ďakujem prečítala som , som rada že si skúsila aj ináč,ja tiež vyskúšam podľa Teba s pridaním vločiek,určite to bolo chrumkavé:-))
bozulka
Mám veľké výpadky v čítaní,ale som rada že som tento tvoj rcept objavila.Už je načase aby som som zmenila moje oblúbené recepty na krevety.Zabudla som na "kučeravú cestovinu" aby som ju použila ku krevetám.Ďakujem!!!
janger
@bozulka , dakujem. Len vyskusaj, je to dobre. Aj mne tak kolkokrat stoja veci v zasobe, ze aj zabudnem, ze ich mam. A da sa vymyslat hocico. Dufam, ze bude chutit :-).
myis
Je to tak, aj ja som objavila v mrazáku krevety aj miešané morské plody. Dnes som urobila tento recept s krevetami, bolo to podľa mňa výborné. Aj manžel ľúbi morské plody, ale ešte radšej miešané. Našla som tie s ryžou, nabudúce urobím zas tie. My na dedine si nakúpime do zásoby v nejakom najbližsom malom meste vo väčšom obchodnom reťazci, kde sa predávajú už predvarené (teda mne viac vyhovujú - nie je s nimi pre staršieho človeka s krivými prstami babračka), teda hľadám recepty na už takto predupravené. Za tento recept ďakujem!!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia