Pikantná bravčová mučkalica v zemiakovej placke so syrom
Foto: shukvacik
Táto špecialita pochádza z Južného Srbska a má veľa podôb, tak sa podelím o jednu stej mojej
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu orestujeme na bravčovej masti, mäso si nakrájame na drobné rezance, mäso prudko opečieme s cibuľou pridáme feferóny, čer. mletú papriku, pretlak, štipku cukru. Prilejeme trocha vody a necháme dusiť.
- 2
Keď máme mäso udusené, pridáme kečup podľa chuti, soľ a ml. čierne korenie.
- 3
Ako prílohu som urobil zemiakovú placku, ktorú som naplnil mučkalicou preložil, posypal syrom a tekutým ostrým chilli . Ako bonus som spravil šalát s rukolou a cherry paradajkami
- 4
Mučkalicu robím aj z lečom alebo s čerstvou zeleninou (tzv. Srbska mučkalica) Ako prílohu môžme použiť aj chlieb, ryžu, hranolky ...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tak toto som prvykrat jedol asi tak pred 15 rokmi v Zabokrekoch (v tych pri Martine). A.... vyborne. Jednoznacne s plackou. V horsom pripade s hranolkami/pecenymi zemiakmi.