Pikantná bravčová mučkalica v zemiakovej placke so syrom

shukvacik - fotkashukvacik, 5. júla 2015
Pikantná bravčová mučkalica v zemiakovej placke so syrom
Foto: shukvacik

Táto špecialita pochádza z Južného Srbska a má veľa podôb, tak sa podelím o jednu stej mojej

4-6
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

900 g bez kossti
1 ks väčšia
2 ks väčšia
1 ks malý
4-6 ks




Postup

  1. 1

    Cibuľu orestujeme na bravčovej masti, mäso si nakrájame na drobné rezance, mäso prudko opečieme s cibuľou pridáme feferóny, čer. mletú papriku, pretlak, štipku cukru. Prilejeme trocha vody a necháme dusiť.

  2. 2

    Keď máme mäso udusené, pridáme kečup podľa chuti, soľ a ml. čierne korenie.

  3. 3

    Ako prílohu som urobil zemiakovú placku, ktorú som naplnil mučkalicou preložil, posypal syrom a tekutým ostrým chilli . Ako bonus som spravil šalát s rukolou a cherry paradajkami

  4. 4

    Mučkalicu robím aj z lečom alebo s čerstvou zeleninou (tzv. Srbska mučkalica) Ako prílohu môžme použiť aj chlieb, ryžu, hranolky ...

Diskusia k receptu

denyany
Aj mne sa páči... všetko. V utorok som robila presne toto, len menej pikantné a my to voláme len plnená placka. Výborné!
mirop
jedna y velmi castych podob je tzv. vazecka pochutka ...
používateľ nemá avatar
plk
plk
Aaaa, mučkaĽica :-).
Tak toto som prvykrat jedol asi tak pred 15 rokmi v Zabokrekoch (v tych pri Martine). A.... vyborne. Jednoznacne s plackou. V horsom pripade s hranolkami/pecenymi zemiakmi.
1x tamia
používateľ nemá avatar
plk
plk
A zabudol som dodat - jedol som ju uz robenu z morcacieho mesa - ak si dobre pametam bolo to zo stehna.
pacik
Naše obľúbené a určite s plackou, 5* :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia