Pikantná bravčová mučkalica v zemiakovej placke so syrom

Autor receptu: shukvacik

Táto špecialita pochádza z Južného Srbska a má veľa podôb, tak sa podelím o jednu stej mojej

4-6
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibuľu orestujeme na bravčovej masti, mäso si nakrájame na drobné rezance, mäso prudko opečieme s cibuľou pridáme feferóny, čer. mletú papriku, pretlak, štipku cukru. Prilejeme trocha vody a necháme dusiť.
  2. Keď máme mäso udusené, pridáme kečup podľa chuti, soľ a ml. čierne korenie.
  3. Ako prílohu som urobil zemiakovú placku, ktorú som naplnil mučkalicou preložil, posypal syrom a tekutým ostrým chilli . Ako bonus som spravil šalát s rukolou a cherry paradajkami
  4. Mučkalicu robím aj z lečom alebo s čerstvou zeleninou (tzv. Srbska mučkalica) Ako prílohu môžme použiť aj chlieb, ryžu, hranolky ...