Pikantná bravčová mučkalica v zemiakovej placke so syrom
Autor receptu: shukvacik
Táto špecialita pochádza z Južného Srbska a má veľa podôb, tak sa podelím o jednu stej
mojej
4-6 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu orestujeme na bravčovej masti, mäso si nakrájame na drobné rezance,
mäso prudko opečieme s cibuľou pridáme feferóny, čer. mletú papriku, pretlak, štipku cukru.
Prilejeme trocha vody a necháme dusiť.
- Keď máme mäso udusené, pridáme kečup podľa chuti, soľ a ml. čierne korenie.
- Ako prílohu som urobil zemiakovú placku, ktorú som naplnil mučkalicou preložil, posypal syrom a tekutým ostrým chilli .
Ako bonus som spravil šalát s rukolou a cherry paradajkami
- Mučkalicu robím aj z lečom alebo s čerstvou zeleninou (tzv. Srbska mučkalica)
Ako prílohu môžme použiť aj chlieb, ryžu, hranolky ...