Pikantná bôčiková nátierka s pivom fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 10. januára 2015

Aj som pozerala, že ich tu je viac a každá dobrá, ale aj iná, tak pridám aj túto nech je z čoho vyberať.

20 minút
príprava
120 minút
na 190 °C

Suroviny

1 kg
2 ks
1 hlavka
2 - 3 lyžičky
4 - 5 ks
1/2 litra
2 - 3 lyžičky
1/2 lyžičky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pekný prerastený bôčik je u nás najchutnejší kus bravčoviny, tak dnes mu odoláme a skúsim z neho urobiť pomazánku, bôčik vykostíme a nakrájame na kocky.

    Pikantná bôčiková nátierka s pivom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu nakrájame na prúžky a cesnak len popučíme čepeľou noža, bôčik preložíme do pekáča, osolíme, okoreníme, pridáme chilli pastu a chilli papričky, alebo čo máte doma a štípe to, ak nemáte radi štipľavé, kľudne tento krok vynechajte :) Ja som pridala domácu chilli pastu a veru má grády...

    Pikantná bôčiková nátierka s pivom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Podliala som 2,5 dcl piva, pridala som aj vykostené rebrá, aby bolo čo rýchlo obhrýzať a nepustili sme sa do upečeného bôčika, premiešala som a vložila do rúry vyhriatej na 190 stupňov zakryté piecť. Po hodne som odkryla, vyliala zvyšok piva a ešte som odkryté hodinu piekla. No vôňa sa šírila omamná, po upečení som nechala vychladnúť.

    Pikantná bôčiková nátierka s pivom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po vychladnutí bôčik aj s výpekom pomelieme, môžete ho aj rozmixovať, ale ja mám rada tak na hrubšie. Z uvedeného množstva som naplnia 5 pohárov s 3dcl obsahom.

    Pikantná bôčiková nátierka s pivom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Čerstvý chlieb a pohár piva je povinná výbava. Pikantosť pomazánky si každý prispôsobí vlastným chutiam, manžel sa smial, že do tejto budeme fúkať, aj keď bude úplne vychladnutá :)

    Pikantná bôčiková nátierka s pivom (fotorecept) - obrázok 5
Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Nátierky, Olovrant, Predjedlá, Raňajky, Večera, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
dnes sa mi prave jeden bocik chysta do paprikoveho obalu, ale mozno si to rozmysli, skvela natierka, pomazanka, si sa vyhrala aj s popisom a v bode 3 by to mozno u nas aj skoncilo :), ukladam,, este ten nozik je velmi pekny, rucna praca?
@Zuzanka
=Pekný prerastený bôčik je u nás najchutnejší kus bravčoviny...=
i pre môjho muža to platí..
robievala som podobnú kedysi..ked žili u nás večne nedojedení hladoši..
teraz žijú vo svete..a ja na VARECHE spomínam..:-)
prečo takúto dcéru ja nemám..??dobroty by ukuchtila..ja by som ju za podarúnok pochválila..:-)