Pikantná bôčiková nátierka s pivom fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 10. januára 2015

Aj som pozerala, že ich tu je viac a každá dobrá, ale aj iná, tak pridám aj túto nech je z čoho vyberať.

20 minút
príprava
120 minút
na 190 °C

Suroviny

1 kg
2 ks
1 hlavka
2 - 3 lyžičky
4 - 5 ks
1/2 litra
2 - 3 lyžičky
1/2 lyžičky




Postup

  1. 1

    Pekný prerastený bôčik je u nás najchutnejší kus bravčoviny, tak dnes mu odoláme a skúsim z neho urobiť pomazánku, bôčik vykostíme a nakrájame na kocky.

    Pikantná bôčiková nátierka s pivom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu nakrájame na prúžky a cesnak len popučíme čepeľou noža, bôčik preložíme do pekáča, osolíme, okoreníme, pridáme chilli pastu a chilli papričky, alebo čo máte doma a štípe to, ak nemáte radi štipľavé, kľudne tento krok vynechajte :) Ja som pridala domácu chilli pastu a veru má grády...

    Pikantná bôčiková nátierka s pivom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Podliala som 2,5 dcl piva, pridala som aj vykostené rebrá, aby bolo čo rýchlo obhrýzať a nepustili sme sa do upečeného bôčika, premiešala som a vložila do rúry vyhriatej na 190 stupňov zakryté piecť. Po hodne som odkryla, vyliala zvyšok piva a ešte som odkryté hodinu piekla. No vôňa sa šírila omamná, po upečení som nechala vychladnúť.

    Pikantná bôčiková nátierka s pivom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po vychladnutí bôčik aj s výpekom pomelieme, môžete ho aj rozmixovať, ale ja mám rada tak na hrubšie. Z uvedeného množstva som naplnia 5 pohárov s 3dcl obsahom.

    Pikantná bôčiková nátierka s pivom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Čerstvý chlieb a pohár piva je povinná výbava. Pikantosť pomazánky si každý prispôsobí vlastným chutiam, manžel sa smial, že do tejto budeme fúkať, aj keď bude úplne vychladnutá :)

    Pikantná bôčiková nátierka s pivom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

mariamka
dnes sa mi prave jeden bocik chysta do paprikoveho obalu, ale mozno si to rozmysli, skvela natierka, pomazanka, si sa vyhrala aj s popisom a v bode 3 by to mozno u nas aj skoncilo :), ukladam,, este ten nozik je velmi pekny, rucna praca?
zuzanka1367
@elalea ,@frezia68 vďaka Vám, @mariamka ani ten paprikou obalený bôčik nie je márny, ja by som ponúkla z nátierky, Ty by si prikrojila z paprikového bôčika, nápoje by sme doladili...to by bola krásna nedeľa :) Nožík priniesol Ježiško, dobrý postreh :)
mariamka
moj dostal od syna podobny exemplar, robeny na zakazku, tusim ho aj mam niekde v albume, uz som "nakazena" :)) ta fuzia bocikov znie lakavo :)
evanaaa
Tak toto ide do poradia a podľa možnosti aj čím skôr, ale rada by som to pre istotu zasterilizovala, @zuzanka1367 , nepíšeš, ale rátam, že na 100 stupňov? A nie je tam cítiť veľmi to pivo? Pýtam sa preto, lebo my nepijeme, pivo možno raz za 5 rokov :)) aby sme to moc necítili. Ale ten " čípoš" to asi prebije.
eviana
@zuzanka1367 , ej veru ďalšiu parádnu nátierku si pridala, vôňou tušenou mi nos vykrúca, pavlovov reflex jak by dal... ukladám a isto raz vyskúšam, bo nevyskúšať by bolo hriechom...a pre nás isto tiež extra pálivú verziu zrobím ;) Ďakujem za skvelý recept 5*
zuzanka1367
@evanaaa ďakujem pekne, to pivo tam vôbec necítiť, ak ju budem robiť znovu, tak skúsim dať čierne pivo, teplota ako píšeš, pri sto stupňoch, tenn "čipoš" má taký opozdený nástup, najskôr mäsová chuť a potom ohník :) ,@eviana ďakujem za poetický komentár :) teším sa na spätnú reakciu, po vyhotovení...
radost
@Zuzanka
=Pekný prerastený bôčik je u nás najchutnejší kus bravčoviny...=
i pre môjho muža to platí..
robievala som podobnú kedysi..ked žili u nás večne nedojedení hladoši..
teraz žijú vo svete..a ja na VARECHE spomínam..:-)
prečo takúto dcéru ja nemám..??dobroty by ukuchtila..ja by som ju za podarúnok pochválila..:-)


tiginko
robievam niečo podobné od Kimla, sterilizované. Najbližšie musím vyskúšať tvoju verziu, vyzerá naozaj lákavo. Vďaka za recept...
elena
No to musím aj ja vyskúšať. Vyzerá to lákavo. Uvidím, ako zareaguje môj zeleninový syn. Ale čípeš nátierky ľúbi.
zuzanka1367
@rados ť vďaka, spomienky sú super, ja by som Vás ponúkla, pochvala by potešila :) @tiginko idem pozrieť tú od kimla a urobíme obmenu a možno stihnem aj zasterilizovať :) @elena no neviem ako sa zatvári pri bôčiku, ale ak nie je zatvrdilý vegetarián, tak aspoň vyskúša...
medovnicek
už som oslintala obrazovku, musím sa krotiť, aby som teraz večer neletela pre niečo do chladničky:), vďaka za recept




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia