Pikantná bôčiková nátierka s pivom fotorecept
Foto: zuzanka1367
Aj som pozerala, že ich tu je viac a každá dobrá, ale aj iná, tak pridám aj túto nech je z čoho vyberať.
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Pekný prerastený bôčik je u nás najchutnejší kus bravčoviny, tak dnes mu odoláme a skúsim z neho urobiť pomazánku, bôčik vykostíme a nakrájame na kocky.
-
2
Cibuľu nakrájame na prúžky a cesnak len popučíme čepeľou noža, bôčik preložíme do pekáča, osolíme, okoreníme, pridáme chilli pastu a chilli papričky, alebo čo máte doma a štípe to, ak nemáte radi štipľavé, kľudne tento krok vynechajte :) Ja som pridala domácu chilli pastu a veru má grády...
-
3
Podliala som 2,5 dcl piva, pridala som aj vykostené rebrá, aby bolo čo rýchlo obhrýzať a nepustili sme sa do upečeného bôčika, premiešala som a vložila do rúry vyhriatej na 190 stupňov zakryté piecť. Po hodne som odkryla, vyliala zvyšok piva a ešte som odkryté hodinu piekla. No vôňa sa šírila omamná, po upečení som nechala vychladnúť.
-
4
Po vychladnutí bôčik aj s výpekom pomelieme, môžete ho aj rozmixovať, ale ja mám rada tak na hrubšie. Z uvedeného množstva som naplnia 5 pohárov s 3dcl obsahom.
-
5
Čerstvý chlieb a pohár piva je povinná výbava. Pikantosť pomazánky si každý prispôsobí vlastným chutiam, manžel sa smial, že do tejto budeme fúkať, aj keď bude úplne vychladnutá :)
=Pekný prerastený bôčik je u nás najchutnejší kus bravčoviny...=
i pre môjho muža to platí..
robievala som podobnú kedysi..ked žili u nás večne nedojedení hladoši..
teraz žijú vo svete..a ja na VARECHE spomínam..:-)
prečo takúto dcéru ja nemám..??dobroty by ukuchtila..ja by som ju za podarúnok pochválila..:-)