Pikantná bôčiková nátierka s pivom (fotorecept)
	        Autor receptu: zuzanka1367
	         
	        
	        Aj som pozerala, že ich tu je viac a každá dobrá, ale aj iná, tak pridám aj túto nech je z 
čoho vyberať.
| 
				  	  
				  	20 minút príprava  | 
				  	  
				  	120 minút  na 190 °C  | 
Postup
- Pekný prerastený bôčik je u nás najchutnejší kus bravčoviny, tak dnes mu odoláme a skúsim z neho urobiť pomazánku, bôčik vykostíme a nakrájame na kocky.
 - Cibuľu nakrájame na prúžky a cesnak len popučíme čepeľou noža, bôčik preložíme do pekáča, osolíme, okoreníme, pridáme chilli pastu a chilli papričky, alebo čo máte doma a štípe to, ak nemáte radi štipľavé, kľudne tento krok vynechajte :) Ja som pridala domácu chilli pastu a veru má grády...
 - Podliala som 2,5 dcl piva, pridala som aj vykostené rebrá, aby bolo čo rýchlo obhrýzať a nepustili sme sa do upečeného bôčika, premiešala som a vložila do rúry vyhriatej na 190 stupňov zakryté piecť. Po hodne som odkryla, vyliala zvyšok piva a ešte som odkryté hodinu piekla. No vôňa sa šírila omamná, po upečení som nechala vychladnúť.
 - Po vychladnutí bôčik aj s výpekom pomelieme, môžete ho aj rozmixovať, ale ja mám rada tak na hrubšie. Z uvedeného množstva som naplnia 5 pohárov s 3dcl obsahom. 
 - Čerstvý chlieb a pohár piva je povinná výbava. Pikantosť pomazánky si každý prispôsobí vlastným chutiam, manžel sa smial, že do tejto budeme fúkať, aj keď bude úplne  vychladnutá :)