Pide chlieb (na plnenie) - Turecko
Autor receptu: archaa
6 porcií |
130 minút príprava |
3-4 minút na 250 °C |
Postup- Do pekárnicky dáme najprv tekuté potom sypké ingrediencie a necháme ju vypracovať cesto.(Odporúčam pozrieť v priebehu miesenia do pekárničky, akú ma cesto konzistenciu a ak by bolo ešte riedke a lepivé, po troche pridávajte múku, ak budete miesiť cesto ručne tak najprv z pol kg múky a ostatok pomaly pridávať, poprípade ešte doplniť a podsypať). Necháme vykysnúť. Potom ho vyberieme na pomúčenú dosku a rozdelíme na 8 dielov.Každý diel vyváľame na 5 mm(!) tenkú placku
- Preložíme na plech mierne potretý olejom a potrieme vrch placiek vodou. Necháme 20 minút podkysnúť. Ak by potretie medzitým vyschlo, znova potrieme vodou a necháme kysnúť ďalej. Posypeme sezamom
- a vo vyhriatej rúre pečieme pri 250 stupňoch (!!!) 3-4 minúty doružova.Placky sa musia pekne nafúknuť.
- Plníme grilovaným mäsom, čerstvou zeleninou a domácim dipom podľa vlastnej fantázie
|