Philadelphia torta (fotorecept)

Autor receptu: svedka

Taka moja verzia ovocneho mascarpone zakusku :) Philadelphia preto,lebo som ju pouzila namiesto mascarpone.Je to takmer totozna skandinavska nahrada-ako nasa Banovecka natierka.

8
porcií
40 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielky zo 4 vajec si vyslahame so stipkou soli. Zltka vyslahame s krystalovym cukrom ,pridame muku,zmiesame. Jemne zapracujeme sneh z bielkov do zmesi. Cesto je krasne nadychane.Formu na pecenie alebo pekac si vystleme papierom na pecenie a nanesieme polovicu zmesi. Ruru si vyhrejeme na 180stupnov a pecieme zhruba 12 minut,kym je povrch piskoty zlatohnedy.
  2. Po upeceni prveho platu nasleduje druhy,papier strhame z cesta,az kym vychladne :)
  3. Vychladnute platy jemne polejeme,teda skor pofrkame sirupovou vodou.
  4. Na plnku si vyslahame slahacku.V druhej nadobe si vyslahame zltka spolu s praskovym cukrom,vanilkovym cukrom,maslom,citronovou stavou a mascarpone alebou inou nahradou (moze byt aj jemny tvaroh :). Zmiesame so slahackou.
  5. Vacsiu polovicu zmesi nanesieme na prvy plat a prikryjeme druhym. Na vrchny plat a okraje torty nanesieme zvysny krem. Ozdobime podla vlastnej fantazie a ovocim,ktore mame najradsej :) Ja pouzivam maliny a cucoriedky. Dobru chut.