Philadelphia torta (fotorecept)
Autor receptu: svedka
Taka moja verzia ovocneho mascarpone zakusku :) Philadelphia preto,lebo som ju pouzila
namiesto mascarpone.Je to takmer totozna skandinavska nahrada-ako nasa Banovecka
natierka.
8 porcií |
40 minút príprava |
12 minút na 180 °C |
Postup
- Bielky zo 4 vajec si vyslahame so stipkou soli.
Zltka vyslahame s krystalovym cukrom ,pridame muku,zmiesame.
Jemne zapracujeme sneh z bielkov do zmesi.
Cesto je krasne nadychane.Formu na pecenie alebo pekac si vystleme papierom na pecenie a nanesieme polovicu zmesi.
Ruru si vyhrejeme na 180stupnov a pecieme zhruba 12 minut,kym je povrch piskoty zlatohnedy.
- Po upeceni prveho platu nasleduje druhy,papier strhame z cesta,az kym vychladne :)
- Vychladnute platy jemne polejeme,teda skor pofrkame sirupovou vodou.
- Na plnku si vyslahame slahacku.V druhej nadobe si vyslahame zltka spolu s praskovym cukrom,vanilkovym cukrom,maslom,citronovou stavou a mascarpone alebou inou nahradou (moze byt aj jemny tvaroh :).
Zmiesame so slahackou.
- Vacsiu polovicu zmesi nanesieme na prvy plat a prikryjeme druhym.
Na vrchny plat a okraje torty nanesieme zvysny krem.
Ozdobime podla vlastnej fantazie a ovocim,ktore mame najradsej :) Ja pouzivam maliny a cucoriedky.
Dobru chut.