Philadelphia koláč s čokoládou 3x ináč - Triple chocolate cheesecake fotorecept
Foto: ikuska6
Ja veľmi tvarohové či syrové kolače nemám rada, ale moj manžel ma o jeden poprosil. Našla som tento na internete a vyzeral vynikajúco. A Zobraziť celý popisJa veľmi tvarohové či syrové kolače nemám rada, ale moj manžel ma o jeden poprosil. Našla som tento na internete a vyzeral vynikajúco. A chutil ešte lepšie ako vyzeral!
porcií
príprava
na 150 °C
Suroviny
Cesto: | |
60 g |
|
375 g |
|
125 g |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
500 g |
|
100 g |
|
3 ks |
|
1 čl |
|
300 g |
|
20 g |
|
200 g |
|
Poleva: | |
140 g |
|
70 g |
|
Postup
-
1
Vsetky ingrediencie. Odporucam si cesto s plnkou pripravit uz den pred tym ako ho budete chciet podavat, pretoze musi byt v chladnicke minimalne par hodin.
-
2
Do kuchynskeho robota si dame keksiky a kakao - rozsekame ich na omrvinky.
-
3
Prilejeme roztopene maslo a bielko a premiesame pokial sa nam neurobi tuhsie cesto.
-
4
Do okruhlej 22cm formy na ktorej spodok si dame vystrihnuty papier na pecienie, si vysypeme cesto.
-
5
S prstami si ho povtlacame do vsetkych stran asi 0.5 cm. Vlozime do mrazaku na 20 minut.
-
6
Plnka: Do kuchynskeho robota si vlozime Philadelphia cream cheese (musi byt plnotucna - original! Nie odtucnena), cukor, cele vajicka a premiesame.
-
7
Pridame vanilkovy extrakt.
-
8
Pridame kyslu smotanu a kukuricny skrob. Premiesame 30 sekund.
-
9
Pridame vo vodnom kupeli roztopenu bielu cokoladu (nesmie byt horuca) a este raz chvilu premiesame. A vylejeme do formy s cestom.
-
10
Pecieme pri 150 oC - 45-50 minut. Pod kolac si dame na spodnu mriezku nadobu s vodou aby nam nepraskol pocas pecenia.
-
11
Upeceny vyberieme von a nechame vychladnut asi 45 minut a dame do chladnicky. Nechame ho tam cez noc.
-
12
Poleva: Do hrnca si dame mliecnu cokoladu so smotanou, nechame roztopit a vylejeme na vrch kolaca.
-
13
Dame este do chladnicky aby nam poleva trochu stuhla a moze sa podavat. Ja som osobne lepsi nejedla :-)
Vedela by si napísať ako by sa to chovalo s mascarpone ?
alebo kto má stým skúsenosť.
@jerica : neviem Vám povedat. Ja som ho robila iba s cream cheese.
Perfektny recept!
Ja si myslím, ze by sa mali dodržať ingrediencie. Aj na to prizvukoval ten kuchár, od ktorého je tento recept. Ani Philadelphia by nemala byt ina, ako plnotucna (žiadne odtucnene náhrady), lebo by sa museli zmeniť pomery ostatných prisad. Mascarpone je omnoho riedsie ako cream cheese a aj štruktúra je ina. Ale to je len môj názor :-)
Posílám recept od mé dietoložky na domácí Lučinu.Je vynikající,děláme ho tu všichni.
3 velké bílé jogurty ,
1 smetanu na vaření ,
sůl
To vše se smíchá a v cedníku s utěrkou se nechá vykapat přez noc.
No totˇ´vše . A ráno máš O,5kg dobré Lučiny , kterou jen vyklopíš na misku a ochutíš pažitkou, česnekem, šunkou atd.
Přeju dobrou chut´
Páčilo by sa mi v tvojej verzii , čokoládová poleva je pre mňa ako vyšitá :-) ďakujem za vaše návrhy:-)
tí bratislafčané mosá mat šecko . ešče a piladelpiu aj terno a my
prespolní si mosíme dávat krembrýle
@Ikuska6 Krásne si recept spracovala, presne tak robievam tieto koláčiky aj ja. Používam mascarpone, ktoré vždy nejako výraznejšie ochutím (karamel, kokos, višne...) Ale ten tvoj obrázok ma nalákal na osvedčenú kombináciu smotanová chuť a mliečna čokoláda, mňam! :-) Taký som ešte nerobila, tak isto vyskúšam.
@jerica , dám ti do Tajných správ link, ktorý som robila nedávno s dvomi mascarpone
@havino teším sa , neviem sa dočkať, zatiaľ v TS nič nie je , dáko to TS "nefungíruje" .
@mracik9 : určite neolutujes! :-)
P.S. Všetko treba poriadne vymixovať tak aby sa plnka poriadne prevzdušnila. Potom je koláč nadýchaný.
Dakujem vsetkym co ho vyskusali a chutil :-) Velmi sa tesim!