cheesecake
Philadelphia koláč s čokoládou 3x ináč - Triple chocolate cheesecake (fotorecept)
Autor receptu: ikuska6
Ja veľmi tvarohové či syrové kolače nemám rada, ale moj manžel ma o jeden poprosil. Našla som tento na internete a vyzeral vynikajúco. A chutil ešte lepšie ako vyzeral!
12 porcií |
110 minút príprava |
45-50 minút na 150 °C |
Postup
- Vsetky ingrediencie.
Odporucam si cesto s plnkou pripravit uz den pred tym ako ho budete chciet podavat, pretoze musi byt v chladnicke minimalne par hodin.
- Do kuchynskeho robota si dame keksiky a kakao - rozsekame ich na omrvinky.
- Prilejeme roztopene maslo a bielko a premiesame pokial sa nam neurobi tuhsie cesto.
- Do okruhlej 22cm formy na ktorej spodok si dame vystrihnuty papier na pecienie, si vysypeme cesto.
- S prstami si ho povtlacame do vsetkych stran asi 0.5 cm.
Vlozime do mrazaku na 20 minut.
- Plnka:
Do kuchynskeho robota si vlozime Philadelphia cream cheese (musi byt plnotucna - original! Nie odtucnena), cukor, cele vajicka a premiesame.
- Pridame vanilkovy extrakt.
- Pridame kyslu smotanu a kukuricny skrob. Premiesame 30 sekund.
- Pridame vo vodnom kupeli roztopenu bielu cokoladu (nesmie byt horuca) a este raz chvilu premiesame. A vylejeme do formy s cestom.
- Pecieme pri 150 oC - 45-50 minut.
Pod kolac si dame na spodnu mriezku nadobu s vodou aby nam nepraskol pocas pecenia.
- Upeceny vyberieme von a nechame vychladnut asi 45 minut a dame do chladnicky. Nechame ho tam cez noc.
- Poleva:
Do hrnca si dame mliecnu cokoladu so smotanou, nechame roztopit a vylejeme na vrch kolaca.
- Dame este do chladnicky aby nam poleva trochu stuhla a moze sa podavat.
Ja som osobne lepsi nejedla :-)