cheesecake

Philadelphia koláč s čokoládou 3x ináč - Triple chocolate cheesecake (fotorecept)

Autor receptu: ikuska6

Ja veľmi tvarohové či syrové kolače nemám rada, ale moj manžel ma o jeden poprosil. Našla som tento na internete a vyzeral vynikajúco. A chutil ešte lepšie ako vyzeral!

12
porcií
110 minút
príprava
45-50 minút
na 150 °C

Postup

  1. Vsetky ingrediencie. Odporucam si cesto s plnkou pripravit uz den pred tym ako ho budete chciet podavat, pretoze musi byt v chladnicke minimalne par hodin.
  2. Do kuchynskeho robota si dame keksiky a kakao - rozsekame ich na omrvinky.
  3. Prilejeme roztopene maslo a bielko a premiesame pokial sa nam neurobi tuhsie cesto.
  4. Do okruhlej 22cm formy na ktorej spodok si dame vystrihnuty papier na pecienie, si vysypeme cesto.
  5. S prstami si ho povtlacame do vsetkych stran asi 0.5 cm. Vlozime do mrazaku na 20 minut.
  6. Plnka: Do kuchynskeho robota si vlozime Philadelphia cream cheese (musi byt plnotucna - original! Nie odtucnena), cukor, cele vajicka a premiesame.
  7. Pridame vanilkovy extrakt.
  8. Pridame kyslu smotanu a kukuricny skrob. Premiesame 30 sekund.
  9. Pridame vo vodnom kupeli roztopenu bielu cokoladu (nesmie byt horuca) a este raz chvilu premiesame. A vylejeme do formy s cestom.
  10. Pecieme pri 150 oC - 45-50 minut. Pod kolac si dame na spodnu mriezku nadobu s vodou aby nam nepraskol pocas pecenia.
  11. Upeceny vyberieme von a nechame vychladnut asi 45 minut a dame do chladnicky. Nechame ho tam cez noc.
  12. Poleva: Do hrnca si dame mliecnu cokoladu so smotanou, nechame roztopit a vylejeme na vrch kolaca.
  13. Dame este do chladnicky aby nam poleva trochu stuhla a moze sa podavat. Ja som osobne lepsi nejedla :-)