Peťkove rezy

Autor receptu: anina6

Tento zákusok som upiekla svojumu synovi k meninám, pôvodne to mala byť Schwarzwaldská torta, ale nejak som to nestíhala. Tak som sa nechala inšipirovať varechou a zákusok bol na svete. Určite ho mnohí poznáte pod nejakými inými názvami, ja som ho pomenovala podľa mojho syna. Samozrejme, že som si koláčik upravila podľa seba, ale chutil znamenite.

20 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Najprv som si uvarila puding, ktorý som razhabarkovala v mlieku, aby sa nerobili hrudky. uvarený puding odložíme na chladné miesto, nech oddychuje.
  2. A ideme pripravovať piškótu a pozeráme na hodinky, koľko máme času, lebo synátor už cestuje a teší sa na koláčik. Takže rýchlovka, múku, cukor, vanilku, vajíčka, olej a mlieko vymiešame v jednej miske, samozrejme, snažíme sa aby mali rovnakú teplotu. Ja si ich stále vyberiem na kuchynskú linku aspoň hodinku pred pečením. Nakoniec pridáme prášok do pečiva a kakao. Premiešame a vylejeme na plech. Joj aby som nezabudla, hrnček som používala 2,5 dl.
  3. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov a keď vložíme koláčik, stiahneme na 180 stupňov. Piekla som asi 20-25 minút, a po prvých 15 minútkach som prepla na ventilátor na teplovzdušnú.
  4. Medzitým som párkrát premiešala chladnúci puding a začala som pripravovať kokosový krém. Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny a pridáme ku vychladnutému pudingu. Nakoniec zľahka vmiešame kyslú smotanu a ochutíme 2 PL medu. Krém je hotový a mňamkový. Odložíme a čakáme na piškótu.
  5. Piškóta sa nám upiekla parádne, po jej vychladnutí ju môžme natrieť džemom a natrieť mňamkovou kokosovou plnkou. Necháme ho trochu vychladiť a polejeme čokoládovou polevou, v mojom prípade len tak cik caky sa mi podarilo vytvoriť. Potom už len čakáme na hlavného degustátora a oslávenca a koláčik nakrájame. Dobrú chuť.