Peťkove rezy
Autor receptu: anina6
Tento zákusok som upiekla svojumu synovi k meninám, pôvodne to mala byť
Schwarzwaldská torta, ale nejak som to nestíhala. Tak som sa nechala inšipirovať
varechou a zákusok bol na svete. Určite ho mnohí poznáte pod nejakými inými
názvami, ja som ho pomenovala podľa mojho syna. Samozrejme, že som si koláčik
upravila podľa seba, ale chutil znamenite.
|
20 minút príprava |
20-25 minút na 180 °C |
Postup
- Najprv som si uvarila puding, ktorý som razhabarkovala v mlieku, aby sa nerobili hrudky.
uvarený puding odložíme na chladné miesto, nech oddychuje.
- A ideme pripravovať piškótu a pozeráme na hodinky, koľko máme času, lebo synátor už cestuje a teší sa na koláčik. Takže rýchlovka, múku, cukor, vanilku, vajíčka, olej a mlieko vymiešame v jednej miske, samozrejme, snažíme sa aby mali rovnakú teplotu. Ja si ich stále vyberiem na kuchynskú linku aspoň hodinku pred pečením. Nakoniec pridáme prášok do pečiva a kakao. Premiešame a vylejeme na plech. Joj aby som nezabudla, hrnček som používala 2,5 dl.
- Rúru si predhrejeme na 200 stupňov a keď vložíme koláčik, stiahneme na 180 stupňov.
Piekla som asi 20-25 minút, a po prvých 15 minútkach som prepla na ventilátor na teplovzdušnú.
- Medzitým som párkrát premiešala chladnúci puding a začala som pripravovať kokosový krém. Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny a pridáme ku vychladnutému pudingu. Nakoniec zľahka vmiešame kyslú smotanu a ochutíme 2 PL medu. Krém je hotový a mňamkový. Odložíme a čakáme na piškótu.
- Piškóta sa nám upiekla parádne, po jej vychladnutí ju môžme natrieť džemom a natrieť mňamkovou kokosovou plnkou. Necháme ho trochu vychladiť a polejeme čokoládovou polevou, v mojom prípade len tak cik caky sa mi podarilo vytvoriť. Potom už len čakáme na hlavného degustátora a oslávenca a koláčik nakrájame. Dobrú chuť.