Pesto

Autor receptu: jenni

Recept možno jednoduchý, ale pesto patrí k mojím obľúbeným jedlám a jeho výhodou je, že ho máte rýchlo hotové a pritom sa dá všemožne obmieňať. Tentokrát z rukoly, špenátu a mangoldu s konopným semienkom.

15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Zmes listov špenátu, rukoly a mangoldu si umyjeme a osušíme utierkou. Vložíme do mixéra, pridáme trochu olivového oleja a zmixujeme na hladkú hmotu. K listom pridáme mandle a konopné semienko a tiež všetko zmixujeme do hladka.
  2. Strúčiky cesnaku si očistíme, prelisujeme do mixéra, osolíme, pridáme čierne mleté korenie, šťavu z jednej polovice citróna alebo limetky a podľa potreby dolejeme olivový olej. Celú zmes vymixujeme do hladka a dáme do pohárika a uskladníme do chladničky.
  3. Pesto môžete podávať na cestovinách, hriankach, dokonca ním môžete potrieť aj burgerové žemle, prípadne podávať s pečenými zemiakmi.