Jablková bábovka
Jablková bábovka

Perníkovo-jablková bábovka bez vajec

janeg - fotkajaneg, 10. júla 2020
Perníkovo-jablková bábovka bez vajec
Foto: janeg

Chutná a šťavnatá verzia bez vajec a laktózy.
Zdroj: Pinterest

10 minút
príprava
35-40 minút
na 170 °C

Suroviny

300 g očistené
120 g rozpustené
140 g
280 g
1 bal.
2 PL
200 ml
 na vymastenie formy

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistené jablká nakrájame na malé kocky a prikryjeme, aby nestmavli.

  2. 2

    Vychladnuté rozpustené maslo zmiešame s cukrom a mliekom, pridáme zvyšné suroviny a dôkladne premiešame.

  3. 3

    Cestom naplníme vymastenú bábovkovú formu a pečieme na 170 °C 35-40 minút. Kontrolujeme špáradlom.

  4. 4

    Bábovku ešte teplú vyklopíme na tanier a po vychladnutí môžeme posypať práškovým cukrom alebo poliať čokoládovou polevou.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre