Foto: medovnicek
Recept mám z časopisu Knihovnička receptov 3/2010, je to skvelý časopis, ktorý mi najskôr musela posielať kamarátka z Čiech, teraz sa už našťastie dá Zobraziť celý popisRecept mám z časopisu Knihovnička receptov 3/2010, je to skvelý časopis, ktorý mi najskôr musela posielať kamarátka z Čiech, teraz sa už našťastie dá kúpiť aj u nás. Tieto kocky som piekla minulý rok a ihneď som ich zaradila medzi stálice, ktoré budú teraz u nás každoročne na sviatky spolu s Eliškami. Výhodou je, že nevzniká príliš veľa odpadu z cesta, keďže sa cesto krája na pravidelné štvorčeky.
Suroviny
220 g |
|
1 ČL |
|
180 g |
|
110 g |
|
3 ks |
|
520 g |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
Náplň: | |
120 g |
|
120 g |
|
80 g |
|
2 ks |
|
20 g |
|
Poleva: | |
150 g |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Rozohriaty med vyšľaháme s cukrom, maslom a korením na varené víno. Po vychladnutí zašľaháme do peny vajcia a zmes múky so sódou bikarbónou, škoricou a kakaom. Vypracujeme cesto, zabalíme do potravinárskej fólie a dáme do chladu do rána odležať. Na druhý deň cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 mm a plát rozdelíme na rovnako veľké štvorčeky. Plnku pripravíme zmiešaním najemno pomletých lieskových orieškov(pomelieme ich úplne najemno, najlepšie dva krát), jemne sekanej kandizovanej pomarančovej kôry, vajec, cukru a solamylu. Na polovicu štvorčekov dáme pripravenú náplň, každý štvorček prikryjeme štvorčekom bez náplne. Okraje ničím nepotierame a ani nemusíme zvlášť pritláčať, náplň nevytečie. Takto pripravené karty dáme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie a pečieme v stredne vyhriatej rúre. Po upečení a vychladnutí máčame v čokoládovej poleve a zdobíme.
@valeri , to s tými pagáčikmi máš pravdu, po opakovanom miesení to už nie je ono, ale si dala nápad, ako tomu predísť, ďakujem!
aroooo, kandizovanú pomarančovú kôru kupujem u nás v takom malom obchodíku so sušeným ovocím, zdravou výživou a čajíkmi, pokiaľ viem, tak si ju niektoré žienky vyrábajú aj samé
valeri, s tými pagáčikmi je to skvelý nápad