Foto: janeg
Moja vegánska verzia.
Zdroj: Pinterest
príprava
na 180 °C
Suroviny
2 hrnčeky |
|
1 hrnček |
|
1/4 hrnčeka (roztopený) |
|
1 bal. |
|
1 hrnček |
|
2 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti (nasekané) |
|
podľa chuti |
|
|
|
|
Postup
-
1
Cukor s roztopeným kokosovým olejom vyšľaháme, prilejeme mlieko a prešľaháme.
- 2
Múku, kypriaci prášok do perníka a kakao preosejeme a pridáme k mliečnej zmesi. Dobre premiešame. Pridáme rum, môžeme si dopriať, perníku dodáva skvelú chuť. Podľa potreby prilejeme mlieko, cesto by malo byť redšie.
- 3
Do cesta primiešame orechy (tento krok je voliteľný) a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
- 4
Pečieme na 180 °C 25 minút, skontrolujeme prepečenie špáradlom.
- 5
Horúci koláč potrieme džemom (najlepšie sa hodí kyslejší) a buď hneď posypeme strúhaným kokosom alebo necháme vychladnúť a polejeme roztopenou čokoládou. Čokoláda je určite lepšia, ale ak ste ako ja a nevydržíte, kým koláč vychladne (a nebodaj ešte čakať na tuhnutie čokolády!), zvoľte kokos.
Tiež perníkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pod bezláktózovým mliekom je myslené aj akékoľvek rastlinné :)