Perníkový koláč

Perník bez vajec

Autor receptu: janeg

Moja vegánska verzia.

10 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cukor s roztopeným kokosovým olejom vyšľaháme, prilejeme mlieko a prešľaháme.
  2. Múku, kypriaci prášok do perníka a kakao preosejeme a pridáme k mliečnej zmesi. Dobre premiešame. Pridáme rum, môžeme si dopriať, perníku dodáva skvelú chuť. Podľa potreby prilejeme mlieko, cesto by malo byť redšie.
  3. Do cesta primiešame orechy (tento krok je voliteľný) a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
  4. Pečieme na 180 °C 25 minút, skontrolujeme prepečenie špáradlom.
  5. Horúci koláč potrieme džemom (najlepšie sa hodí kyslejší) a buď hneď posypeme strúhaným kokosom alebo necháme vychladnúť a polejeme roztopenou čokoládou. Čokoláda je určite lepšia, ale ak ste ako ja a nevydržíte, kým koláč vychladne (a nebodaj ešte čakať na tuhnutie čokolády!), zvoľte kokos.