Perníkový koláč
Perník bez vajec
Autor receptu: janeg
Moja vegánska verzia.
10 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup- Cukor s roztopeným kokosovým olejom vyšľaháme, prilejeme mlieko a prešľaháme.
- Múku, kypriaci prášok do perníka a kakao preosejeme a pridáme k mliečnej zmesi. Dobre premiešame. Pridáme rum, môžeme si dopriať, perníku dodáva skvelú chuť. Podľa potreby prilejeme mlieko, cesto by malo byť redšie.
- Do cesta primiešame orechy (tento krok je voliteľný) a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
- Pečieme na 180 °C 25 minút, skontrolujeme prepečenie špáradlom.
- Horúci koláč potrieme džemom (najlepšie sa hodí kyslejší) a buď hneď posypeme strúhaným kokosom alebo necháme vychladnúť a polejeme roztopenou čokoládou. Čokoláda je určite lepšia, ale ak ste ako ja a nevydržíte, kým koláč vychladne (a nebodaj ešte čakať na tuhnutie čokolády!), zvoľte kokos.
|