Foto: ancicka
Hned mäkké.
príprava
na 180 °C
Suroviny
1/4 l |
|
200 g tekutý |
|
1/2 kg |
|
200 g rastlinný |
|
1,30 kg |
|
2 ks celé |
|
10 g |
|
2 čl |
|
1 PL |
|
na potretie |
|
na ozdobu |
|
Postup
-
1
Do misky si dáme vodu,cukor a med.
-
2
Na sporáku necháme cukor za stáleho miešania roztopiť.Nemalo by vrieť.Sirup necháme vychladnúť.
-
3
Do vychladeného sirupu zapracujeme vajcia a suché suroviny.
-
4
Ked je hmota spojená,tak na doske ešte cesto dobré vypracujeme a necháme v chlade 12 hodín odpočívať.
-
5
Pred pečením si cesto dáme ešte pri izbovej teplote odpočinúť aspoň 2 hodinky a tak ho postupne rozvaľkáme na 3-4 mm a vykrajujeme z neho rôzné tvary.Ukladáme na vymastený plech a to aj hustejšie.Pred pečením ich potrieme rozšľahaným vajíčkom a ozdobíme orechom.Pečieme približne 10 minút,ale to si už každý musí ustražiť,lebo každá rúra pečie ináč.Je dobré piecť pár minút na vyžšej teplote a potom teplotu stiahnúť o pár stupňov nižšie.To platí pri všetkých perníkoch či medovníkoch.Aspoň ja to mám tak odskúšané.
-
6
A môže sa papať.
@mojak ,áno 200g olej.