Slepačí perkelt
Slepačí perkelt

Perkelt zo slepačích krídel s lesnými hubami fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 10. novembra 2021

Dnes taký jednoduchý obed zo slepačích krídel.

2
porcie
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 PL
1 ks
3 PL domáce
hrsť
1 KL
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Slepačie krídla som umyla a osušila. Pripravila som si cibuľu a lečo.

    Perkelt zo slepačích krídel s lesnými hubami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Masť som na panvici nechala rozohriať a slepačie krídla som sprudka opiekla z oboch strán.

    Perkelt zo slepačích krídel s lesnými hubami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Krídla som vyložila na misu a na tuku som opiekla cibuľu.

    Perkelt zo slepačích krídel s lesnými hubami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cibuľu som preložila do keramickej rajnice, pridala som krídla aj lečo a chvíľku podusila.

    Perkelt zo slepačích krídel s lesnými hubami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridala som soľ , korenie a mletú papriku, napokon som všetko podliala horúcou vodou. Pod pokrievkou som dusila krídla 60 minút.

    Perkelt zo slepačích krídel s lesnými hubami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Keď bolo mäso mäkké, pridala som lesné huby a nechala prejsť varom. Potom som vypla sporák a pridala som maslo, zmiešala som ho s jedlom. Od masla bude šťava zamatová.

    Perkelt zo slepačích krídel s lesnými hubami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podávala som s cestovinami. Chcela som robiť nokerle, no farmár mi doviezol hovädzie mäso a tak som ho musela naporcovať do sáčkov a zamraziť. Prajem vám dobrú chuť.

    Perkelt zo slepačích krídel s lesnými hubami (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

izabella929
@kuko95 (10.11.2021 16:01)

Najpr som myslela, ze som vybrala kuracie kridla, ale ked som ich umyvala zistila som, ze su slepacie... Musela som ich urobit, lebo som potrebovala miesto v mrazaku pre hovadzie maso... Ale to boli kridla z domacej sliepky, takze masa tam bolo hodne...
sracz
Priebeh celého mojeho života prebieha v réžii perkeltov, paprikášov a guľášov, takže aj ten Tvoj, Izka milá a šikovná ma oslovil. Zvlášť vzhľadom na kombináciu s lesnými hubami a extra posledný (7.) obr., ktorý ma naviguje k tomu, že si použila aj "judášové ucho", chutnú a na výsosť zdravú hubu! Maj pekné dni, plné úsmevov!
izabella929
@sracz (10.11.2021 17:58)

Nie som odbornicka na huby... Poznam 2 zakladne, dubak a kuriatko... Tymito tmavymi hubami ma zadobuje bracek z Bratislavy.. Predpokladam, ze islo o dubaky a suchohriby, tie su po ususeni take cierne... Uz sa mi to tymto receptom vsetko minulo... Ale volal mi vcera bracek z Levic, ze mi posiela balik so susenymi hubami do Vianocnej kapustnice... Huby krasne prevonaju kazde jedlo.. Mam ich velmi rada.. Dakujem pekne za komentar..
haji
Perkelt s lesními hubami je dobrá volba surovin. Mně by moc chutnalo. Máš dobrého brata, huby pošle, ten je hodný! Krásné pozdravení milá Izi, ať se ti daří!
izabella929
@haji (10.11.2021 22:50)

Ano mila @haji mam pekne vztahy s bratmi... Pomahame si navzajom... Dakujem pekne za prianie... Nech mas dobre zdravie a krasny zbytok tyzdna...
1x haji
kvakac
Ja mám krídla veľmi rád, toto by som si veru dal. Dobrý obedík. Problém je len v tom ja by som ich spotreboval za menší kýblik.
1x haji
izabella929
@kvakac (11.11.2021 05:57)

Tak ty potrebujes asi stonozku... Ale inak ked rozoberam tie kurcata, lebo ich donesu v celosti, vzdy prikorojim trosku aj z prs, takze onI nie su take male a masa je na nich hodne... Dakujem pekne za komentar...
2x haji a kvakac

Zaujímavé video z archívu TV Varecha