Perkelt z vykosteného morčacieho stehna s červeným vínom fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 28. februára 2015

Dnes som mala skvelú príležitosť urobiť pekný farebný obed..robila som vykostené morčacie stehno s červeným vínom a prílohu som farebne dotvorila s farebnými knedlíkmi..skvelý obed..

5-6
porcií
120 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

700 g vykostené
80 g domáca údená
1 ks
3 PL domáce sterilizované
podľa chuti
 celá
1 ČL domáca
1 ks malá
1 ks malý
1/2 dl domáce
 z kostí

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Morčacie stehno som umyla, osušila..

    Perkelt z vykosteného morčacieho stehna s červeným vínom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pokrájala som ho na kocky..

    Perkelt z vykosteného morčacieho stehna s červeným vínom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pripravila som si údenú slaninu z mangalice, pokrájala som ju na kocky, pripravila cibuľu aj domáce sterilizované lečo..

    Perkelt z vykosteného morčacieho stehna s červeným vínom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    do rajnice som dala roztápať slaninu, keď sa opiekla , pridala som k nej prokrájanú cibuľu a opiekla som ju do zlatista..

    Perkelt z vykosteného morčacieho stehna s červeným vínom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pridala som pokrájané mäso a dusila som ho dovtedy, pokiaľ sa všetká tekutina neodparila a zostalo iba mäso na masti..

    Perkelt z vykosteného morčacieho stehna s červeným vínom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    keď sa tekutina odparila, pridala som 3 PL. domáceho leča a nechala som , aby sa mäsko dosýta napilo tejto výbornej štavy..

    Perkelt z vykosteného morčacieho stehna s červeným vínom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    teraz som mäsko osolila, posypala mletým čiernym korením, pridala som celú rascu a všetko som zmiešala..

    Perkelt z vykosteného morčacieho stehna s červeným vínom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    domácu mletú červenú papriku..

    Perkelt z vykosteného morčacieho stehna s červeným vínom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    a pridala som zeleninu..

    Perkelt z vykosteného morčacieho stehna s červeným vínom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    keď sa zelenina podusila, podliala som všetko červeným vínom a nechala som nech sa všetky chute spoja..potom som podliala malým množstvom horúceho vývaru a pod pokrievkou som dusila mäsko do mäkka...počas dusenia som dolievala horúci vývar, ale vždy iba v malom množstve..

    Perkelt z vykosteného morčacieho stehna s červeným vínom (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    mäsko sa dusila na slabom plameni pomaly asi 60 min. hotové mäsko som už iba ochutnala a dochutila..pokiaľ sa mäsko dusilo, pripravila som si farebné knedlíky..

    Perkelt z vykosteného morčacieho stehna s červeným vínom (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    hotový obed som dala na taniere...prajem vám dobrú chuť...

    Perkelt z vykosteného morčacieho stehna s červeným vínom (fotorecept) - obrázok 12
Recept je zaradený do kategórií:
Morčacie mäso, Slovenská kuchyňa, Nitriansky kraj, Obed, Dusené

Diskusia k receptu

56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
:-). Ešte by ma zaujímala tá príloha so zaujímavou štruktúrou.
izabella929
@dr , to je kynutá knedľa, ktorú po vykysnutí rozdelím na 2 polovice..do jednej pridám troška mletej červenej papriky a dobre premiesim, aby sa dostala všade..potom biele cesto rozvaľkám, položim na biele cesto farebné a zrolujem spolu obidve cestá a pred uložením do pary, nechám 15-20 min. podkysnúť...stačí?
ares
Nie pekne, veľmi pekne!!!
afataga
veru paradny obed si navarila, isto si bola na rukach nosena :-)
radost
@izabelka
navarila si veľmo pjekne..
na krásnom tanieri to opité mäsko s farebným knedlíkom chutí určite aj vyberavým jedlíkom..
teda-mne by určite..
prosím
ku stolu ma vezmite..!!
:-)
zolik
pekne, velmi pekne, ulozene, ohodnotene a caka na cas a prilezitost vyskusat.
izabella929
Všetkým, kto ste nakukli do môjho receptu, ďakujem pekne a aj za milé komentáre.-)
caterina
Izka, vyborne si navarila, ako vzdy :) ukladam a vyskusam pri najblizsej moznej prilezitosti
havino
dobrý obed a s tou knedľou si mi dala chrobáka do hlavy, veľmi sa mi páči, jemné, efektné, len nech si na to aj spomeniem predtým než knedlu vyformujem a odparím :-)
boxik
Pekné jedlo a najmä tie nádherné farebné knedlíky majú šmrnc.
tatranka
Obedík,ako lusk.Chutné a aj pekné jedlo.Knédla zaujímavá.
evusik
šikula ako vždy a tá knedľa ma dostala :)