Pepermintky fotorecept

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 27. marca 2011

Suroviny

Cesto:
380 g
100 g
280 g
4 ks
1 PL
220 g
štipka
Pepermintová vrstva:
110 g
150 g
2 PL
1 - 2 KL




Postup

  1. 1

    Do misy nasypeme cukor, múku, štipku soli a kakao.

    Pepermintky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Premiešame.

    Pepermintky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V malom hrnci roztopíme maslo

    Pepermintky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a prilievame ho k zmiešaným sypkým surovinám. Metličkou spracujeme.

    Pepermintky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    K hmote prilejeme vanilkový extrakt a po jednom pridávame vajcia.

    Pepermintky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Krátko premiešame tak, aby sa vajcia s hmotou spojili.

    Pepermintky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Papierom vystlaný malý plech naplníme cestom

    Pepermintky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    a v rúre vyhriatej na 180 °C pečieme 35 minút. Necháme vychladnúť.

    Pepermintky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Mätová vrstva: Maslo utrieme s cukrom do hladka, pridáme mlieko,, pepermintový extrakt a 2 - 3 kvapky potravinárskeho farbiva (samozrejme nemusí byť).

    Pepermintky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Pripravený krém nanesieme na vychladnuté cesto

    Pepermintky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    a rozotrieme.

    Pepermintky (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Na záver polejeme koláč čokoládovou polevou. Ja som použila kombináciu čokolády a smotany na šľahanie. Necháme stuhnúť. Krájame na malé, tenké plátky.

    Pepermintky (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

janaja
Mám rovnakú otázku na pepermintový extrakt.
arasidka
ne... ne a ne.... nehnevajte sa, ale ja vás v tejto chvíli nemôžem ani vidieť, ani čítať......................................hladná som jak besný pes... udeľujem si "zaracha", ja vás večer nebudem a nebudem čítať. Už aj idem do chladničky, možno banán pomôže, alebo... nie, nič iné ... bože, bože, to sú muky!
lyali
Jeeej, vyzerá krásne a pritom ja pepermintové sladkosti nemusím (okrem čaju z čerstvej mäty, na ktorý nedám dopustiť) :-) Nemôžem sa na tie Tvoje rezy vynadívať!
lucylee
aj mňa zaujíma ten pepermintový extrakt, inak mňaaam
marienka44
@Zirafninka1 ,kde zozeniem oba extrakty ? Zakusok sa mi vidi velmi vysoky, /neotvorim tak velmi usta/ :-), takze by som cesto dala na vacsi plech.To znamena aj zvacsit rozpocet na kremovu vrstvu. Dakujem za odpoved,ukaldam do KK.
douglas
Suhlasim s @marienka44 , zakusok je OK, ale cesto je prilis vysoke na moj vkus. Nic vo zlom, je to len moj skromny nazor. Perpermint je uzasne osvezujuci a chutny :).
mariena1
Ale nedostaneme odpoved kde zohnat ten extrakt??????????????????
nessy
kľudne môžete použiť starojaponský rastlinný olej Yin-Yang, je z mäty. Predávajú ho v nákupných centrách predajcovia pri pultíku, je to masážny olej, ale je tak čistý, že sa môže používať aj vnútorne, čiže aj na pečenie. je fantastický, aj keď nie je najlacnejší
zirafninka1
Za pochvaly dakujem. Vanilkovy extrakt nie je problem spravit doma. Egreska tu ma recept. Pepermintovy je zo zahranicia. A co sa tyka vysky cesta? Usta tak otvarat ozaj netreba, kedze je nakrajany na tenke kusky, teda skor platky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia