Pena z bielej čokolády

sueclash - fotkasueclash, 21. septembra 2011
Pena z bielej čokolády
Foto: sueclash
4 - 6
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

125 g
4 ks
3 PL
2 ČL
2 PL (, koňak alebo horký likér)
250 ml




Postup

  1. 1

    Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Žĺtky s cukrom vyšľaháme takmer do biela. Zľahka vmiešame roztopenú čokoládu, potom agar-agar, rozpustený v 2 lyžiciach teplej vody a napokon likér. Smotanu ušľaháme a vmiešame do vychladnutej čokoládovej zmesi. Rozdelíme ju do 4 - 6 malých misiek alebo do jednej veľkej servírovacej misy. Pred podávaním penu chladíme 3 - 4 hodiny. Podávame s mandľovými pusinkami.

Diskusia k receptu

bibia1
vyzerá to krásne, prosím, čo je agar agar?
hortenzia51
hmmm-agar je želatina ak sa nemylím..
platkový priehľadný..
to si ja myslím ak nie opravte má...
diabambulka
môže to byť super, pamätám si že voľakedy sme niečo podobné robili ešte u mojej starkej ale bolo to z klasickej tmavej čokolády a bol to pampsok.
macusa
ja by som to skusila ale z klasickej cokolady ( avsak biela je taka "mastnejsia" tak neviem ci by to slo. Hlavne sa chcem spytat ci je mozne pridat recept na tie mandlove pusinky.
sueclash
Agar-agar je morská riasa, ktorá sa používa namiesto želatíny. Bohužiaľ Vám neviem povedať, v ktorých obchodoch sa predáva, pretože žijem momentálne mimo SR, ale normálne som ho kupovala aj na Slovensku. Skúste Billu alebo Jednotu, prípadne DM drogéria ho určite bude mať.
bibia1
fíha, a klasickou želatínou nejde nahradiť?
sueclash
Joooj, tie mandľové pusinky sú kupované z obchodu.. :-) To tam môžte namrviť čokoľvek, čo sa doma nájde.. piškóty, bb keksy, atď.. :-)
sueclash
ale určite áno, ide to aj s klasickou želatínou.. :-)
bibia1
veľké potešenie na mojej strane :) ďakujem
domci4
Podľa mňa by sa to dalo urobiť aj tak, že...
3 vajcia- vyšlaháš bielka a potom žltka, pridáš do roztopenej bielej čokolády žltka a jemne zamiešaš sneh. Dáte stuhnut do chladu na dve hodky. Ja som takto robila z varovej čokolády horkej :) myslim že by to šlo aj s bielej :)
evanaaa
Agar je dostať v zvláštnzch predajniach, napríklad v Zdravej výžive a pod. Mimochodom, o agare tu už boli diskusie nieloľkokrát, aj predajne kde ho dostať, len sa to tu ťažšie vyhľadáva. V spomenutých predajniach som ho nenašla, ale asi treba hľadať, ožno aj pod iným názvom. Źelatíny sú väčšinou pôvodu živočíšneho, len táto je rastlinného.
Tento dezert môže byť dobrý, len bielu dia čokoládu by som nezohnala, musela by som použiť tmavú.
sisok
Agar agar je v praskovej forme. Aby ste mali zelany efekt, treba ho zohriat. Pozor na mnozstvo - na pol litra tekutiny staci iba 2gr agar agar (cajova lyzicka, nie kopcom :) Inak blog som skukla a este skuknem - pekne recepty a pekne fotky! :) Taketo pekne blogy motivuju na otvorenie toho mojho :) Este ho v buducnosti navstivim! :) :)
sueclash
@sisok , dakujem! este sa s celym blogovanim len zoznamujem, takze musim vychytat vela much este, ale tak kazdy zaciatok je tazky.. :-) drzim palce s tvojim blogom!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia