Pekelné bravčové koleno podľa horárky fotorecept
Foto: patroveckypitrs
Tento recept mám podľa pani horárky. Ponúkla nás takýto pekelným kolenom počas chystania dreva v hore. Mal som ho už veľa rokov. Nedávno pri Zobraziť celý popisTento recept mám podľa pani horárky. Ponúkla nás takýto pekelným kolenom počas chystania dreva v hore. Mal som ho už veľa rokov. Nedávno pri upratovaní som naň natrafil. Koleno som mal tak som to urobil. Je to sýte jedlo na ťažkú prácu v hore.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Chren a zázvor očistený nastrúhame na malých okách. Cesnak očistený prelisujeme. Feferóny mixujeme na kašu. Všetko to dáme do misky plus horčicu a 0,5dcl nálevu s feferónov. Dobré to zmiešame. Necháme postať pol hodinu. Postup nebude podarilo sa mi vymazať obrázky postupu pri prenášaní do PC. Aj to sa stáva.
-
2
Pripravenú zmes poriadne natrieme na koleno. Pomaznať sa pri natieraní ako s partnerovým kolenom. Nech sa marináda pekne do mäsa nasaje.
-
3
Natreté koleno dáme do mikroténového vrecka. Vytlačíme vzduch a zauzlime. Ja som to poistil ešte dvomi vreckami. Potom som to ešte obalil viac násobne potravinárskou fóliou. jedna sa o to aby sa počas varenia k mäsu nedostála voda.
-
4
Dáme to variť do hrnca na pomalé varenie. Nesmie prudko variť. Varíme 4 -4,5 hodiny. To mäso sa musí vo vrecku samé deliť od kosti. Vytvorí sa v ňom akože tekutina. To je podstate riedka masť spojená s marinádou.
-
5
Po tomto čase to vytiahneme do pripravenej misy. Pozor nech nám to v hrnci nepraskne a nenaberie sa voda z neho. Je to totiž nafúknuté ako balón. V mise to necháme trochu ochladnúť a potom rozrežeme. To aby sme sa neobarili. Fólie vytiahneme aj kosť a tu dáme psíkovi, ktorý čaká za dverami a cíti vôňu. Mäso aj kože krájame na 3 - 4 cm kusy. Všetko to aj zo šťavou dáme do formy. Necháme ochladnúť a potom do chladničky na 12 hodín. Po tej dobe je to dobre stuhnuté. Vyklopíme na pevnú podložku. No a môžeme krájať. Ja som k tomu dal paradajky a papriky iné netreba. Kto chce môže dať k tomu kyslú kapustu, alebo čalamádu. Je to ohromné ochutené a plamenné. Dobrý chlieb k tomu a dobrú chuť.
škoda, že a Ti vymazali fotky postupu, chvíľu som si to musela premietať v mysli, popis je však zrozumiteľný, vedela som si celé predstaviť.
jo, a veta v bode č. 2 ma dobre rozosmiala:
"Pomaznať sa pri natieraní ako s partnerovým kolenom." :D
a myslel si to ako muž s partnerkinym kolenom a žena s partnerovým kolenom?
no super bonus :D