Pečienkami plnené pečené kuracie stehno fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 27. januára 2013

Obľúbené plnené kuracie stehná, ktoré som teraz pre zmenu naplnila kuracími pečienkami..

2
porcie
40 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

1
100 g
1 z predošlého dňa
1
podľa chuti
štipka
štipka
1 lyžica




Postup

  1. 1

    Kuracie stehnom som umyla , osušila a vybrala kosť...

    Pečienkami plnené pečené kuracie stehno (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pripravila som si plnku...kuracie pečienky som odblanila, pokrájala na úzke pásy a opiekla na cibuľke..

    Pečienkami plnené pečené kuracie stehno (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    namočila som si jeden rohlík a pridala zapečené pečienky, soľ, korenie, vajce a spracovala plnku..

    Pečienkami plnené pečené kuracie stehno (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    naplnila kuracie stehno a spojila špáradlami..

    Pečienkami plnené pečené kuracie stehno (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    stehno som uložila na panvicu, na ktorej som roztopila masť a zapiekla zo všetkých strán.../spolu sa na panvici zapekali aj bravčové rebierka..)

    Pečienkami plnené pečené kuracie stehno (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    kým sa stehno zaopekalo, očistila som si zemiaky a uvarila v osolenej vode..potom som ich na panvici opiekla..pečené stehno a zemiaky som uložila na tanier...nechala som si 3 väčšie kusy pečienok, ktoré sam piekla spulu so stehnom a pridala na tanier...ako prílohu som dnes ponúkla červenú zaváranú domácu kápiu.. dobrú chuť...

    Pečienkami plnené pečené kuracie stehno (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

afataga
ja by som si veru dala, ale mne by nikto doma nejedol kuracie pecienky :-(, vyzera to vyborne
medulienka122
Tak veru, recept na 1*, minulý týždeň som robila podobnú plnku a ešte aj osobitne, ale tou ohrdli , tak som sa urazila, a tak skoro im figu naplním, a nie kurča:-))
ebaka
ukladám,pečienky i kurča máme radi
3sandra3
Izabelka,, takéto chutné jedlo nám tu ponúkaš.... ver mi, v sobotu ho máme na stole k obedu.... už sa na to teším :-)
dodo46
@izabella929
prosím ťa, ty varíš 3x denne ? Tvoje recepty človek nestačí sledovať a nie ešte skúšať.Takto sme robievali stehná aj my, ale teraz väčšina kureniec drobky neobsahuje a keď máme pečienku tak ju robievame s jablkami.
@medulienka122 by nám mohla poskytnúť recept na tie plnené figy. To som ešte neskúšal, ale môže to byť dobrotka. Kto vie čím ich plní?
sracz
Supervynikajúca "bašta" z domácej "Lun_Čen_Čanskej" kuchyne!!! Veruže uznávam a robievam, dokonca aj s doma vlastnoručne zaváranou mäsitou kápiou! "Pochlapila" -:))) si sa @izabella929 - akoby nás jedna mater mala .... ! Krásny rcp, s ešte krajšími predstavami chutí prestretého stola!
izabella929
@dodo46...vysvetl ím ti to: robila som iba jedno stehno, lebo omylom som vybrala z mrazáka večer namiesto bravčových pečienok,kuracie, no a jelikož už boli dlho vonku, musela som špekulovať, čo s nimi, aby som ich už nezmrazovala..tak som vybrala ešte jedno kuracie stehno a naplnila do...takže toto bolo mimo plánu...a hlavné jedlo malo byť to pečené rebro,gánice a kapusta...a tak som varila, varila a už som toho mala plné zuby.-)))))pozorný si fakt, že ti tie figy neušli...hm, to by som aj ja rada vedela, čím by ich mohla naplniť @medulienka122 , naša milučká.-))))si šikovný, o tom nepochybujem.-)))
izabella929
@sracz...pozdravujem nášho zlatého východo-zamlákového znamenitého kuchára.-))))no možno, že aj nás jedna mater mala, dnes nič nie je vylúčené, lebo ja som mala ocka od Vranova..ďakujem veľmi pekne, za uznanie a teším sa, že ti recept neušiel pozornosti.-))
izabella929
@medulienka122 , veru, origoš recepty sa neprezrádzajú.-)) treba nás prekvapiť niečím novým.-) ale od dnes mi to nedá spávať))))) lebo budem špekulovať, čím by sme ich naplnili.-))))haha...si milučká veľmi....som sa zasmiala.-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia