Pečienka so šampiňónmi (fotorecept)

Autor receptu: szupolka

Toto jedlo robievala často moja mama keď sme čakali návštevu. Teraz to robievam ja, keď chcem pohostiť návštevu alebo kolegyňe (pozdravujem dievčence!) . Aby si však hosť pochutil, musí mať rád pečienku. Používam v mojej kuchyni len kuracie pečienky, ale verím, že aj bravčová by bola chutná na tento spôsob.

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. V podstate šampiňóny pripravujem zvlášt a pečienku zvlášt a potom ich spolu zamiešam. Šampiňóny očistíme a pokrájame na plátky. Dusíme v hrnci na hrudke masla. Šampiňóny "pustia" veľa vody. Osolíme ich a dusíme kým sa voda neodparí. Na koniec pridáme ešte lyžicu masla a podusíme ich aby trošku zhnedli.
  2. Pečienku umyjeme, osolíme a obalíme v múke.
  3. Na panvici rozohrejeme olej s maslom a dáme pečienku na panvicu. Na vrch pečienky poukladáme pokrájanú cibuľu na kolieska.
  4. Vyprážame pečienku až kým nie je zlatá na spodnej strane. Potom ju otočíme na druhú stranu a pečieme ďalej.
  5. Keď je pečienka chrumkavá a zlatá z oboch strán, vybereme ju a pridáme do hrnca s hotovými šampiňónmi. Cibuľku necháme trochu dlhšie na panvici aby tiež chytila peknú farbu.
  6. Hotovú cibuľku tak isto preložíme do hrnca so šampiňónmi a pečienkou. Postup opakujeme kým všetká pečienka nie je vypražená. Pečienku zamiešame v hrnci so šampiňónmi a cibuľkou a môžeme podávať na stôl. Papáme s chlebíkom, ale ešte lepšie to je s lokšami. Dobrú chuť :)