Kuracia pečeň na spôsob Bacskai

Kuracia pečeň na spôsob Bacskai
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Autor receptu

Peter Szlovák, kuchár hotela Kormorán v Šamoríne–Čilistov


Suroviny

4
porcie
15
minút
príprava
20
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Umyté kuracie pečienky narežeme na väčšie kusy. Na panvici na masti dozlatista osmažíme červenú cibuľu, pridáme nakrájanú zelenú papriku a paradajky.

2

Na ohni všetko opečieme a pridáme pečienku. Okoreníme, osolíme, pridáme majorán a nakoniec mletú červenú papriku. Podlejeme vodou a dorestujeme.

3

Ako prílohu podávame zemiaky s petržlenom, ryžu alebo domácu tarhoňu. Toto jedlo sa podáva čerstvé v teplom stave. Dozdobíme zelenou paprikou a paradajkami.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • michsamant, 18. marca 2012 o 16:30
    pekne, to si ukladam


  • evilauri, 18. marca 2012 o 17:06
    leco-pecen, dobry napad , uklada sa :-)


  • jozka2, 4. novembra 2013 o 00:25
    to vyzera mnamoveeee.


  • danenka11, 6. mája 2014 o 21:07
    mňam vypadá výborne - ukladám :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Zaváram, zaváraš, zavárame. Dnes kompóty.
Zaváracia sezóna je v plnom prúde. Tak poďme na to.

Paradajkový paprikáš
Rajčina mala a má v našej rodinnej kuchyni dosť rozporné miesto. Túto plodinu peruánskych Indiánov pestujeme od čias, čo si pamätám.

Tvrďáci vyšli z módy, ženy preferujú citlivých mužov
- Inzercia -
Tradičný obdiv k drsňákom sa pomaly vytráca, svaly a sila prestávajú byť v kurze.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.


TOPlist