Kuracia pečeň na spôsob Bacskai

Peter Szlovák
kuchár hotela Kormorán v Šamoríne–Čilistov, 18. marca 2012
Kuracia pečeň na spôsob Bacskai
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1000 g
150 g
150 g
3 ks
2 ks
1/2 viazaničky
 (kalocsai)




Postup

  1. 1

    Umyté kuracie pečienky narežeme na väčšie kusy. Na panvici na masti dozlatista osmažíme červenú cibuľu, pridáme nakrájanú zelenú papriku a paradajky.

  2. 2

    Na ohni všetko opečieme a pridáme pečienku. Okoreníme, osolíme, pridáme majorán a nakoniec mletú červenú papriku. Podlejeme vodou a dorestujeme.

  3. 3

    Ako prílohu podávame zemiaky s petržlenom, ryžu alebo domácu tarhoňu. Toto jedlo sa podáva čerstvé v teplom stave. Dozdobíme zelenou paprikou a paradajkami.

Diskusia k receptu

2010
5* Pecienka nemusi byt len nudne lacne jedlo, ja som pouzil jahnacie.







SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia