Kuracia pečeň na spôsob Bacskai

Kuracia pečeň na spôsob Bacskai
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Autor receptu

Peter Szlovák, kuchár hotela Kormorán v Šamoríne–Čilistov


Suroviny

4
porcie
15
minút
príprava
20
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Umyté kuracie pečienky narežeme na väčšie kusy. Na panvici na masti dozlatista osmažíme červenú cibuľu, pridáme nakrájanú zelenú papriku a paradajky.

2

Na ohni všetko opečieme a pridáme pečienku. Okoreníme, osolíme, pridáme majorán a nakoniec mletú červenú papriku. Podlejeme vodou a dorestujeme.

3

Ako prílohu podávame zemiaky s petržlenom, ryžu alebo domácu tarhoňu. Toto jedlo sa podáva čerstvé v teplom stave. Dozdobíme zelenou paprikou a paradajkami.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • michsamant, 18. marca 2012 o 16:30
    pekne, to si ukladam


  • evilauri, 18. marca 2012 o 17:06
    leco-pecen, dobry napad , uklada sa :-)


  • jozka2, 4. novembra 2013 o 00:25
    to vyzera mnamoveeee.


  • danenka11, 6. mája 2014 o 21:07
    mňam vypadá výborne - ukladám :-)


  • safran, 25. augusta 2014 o 20:58
    veľmi príjemný recept na pečeň v letnom období





Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist