Pečený rolovaný bôčik

Autor receptu: prevu

Tento recept je pôvodne od J.Oliwera,trocha som ho vylepšil z aspoň dvoj dňovým uležaním v páce.Je to mnohostranne využitelné jedlo,resp.od podávania za tepla,studena k rôznym príležitostiam a samozrejme možnosti rôznych priloch(vlastná kombinácia).Je to jednoduché a aj na vzhľad,celkom dobre vyzerajúce jedlo.

50-60 minút
na 220-250 °C

Postup

  1. Bôčik sa snažíme kúpit v tvare obdlžníka.Rebra vyrežeme,kožu stiahneme
  2. Potom bôčik nadrežeme(neprerežeme celkom)na pásiky a posolíme(podľa vlastnej potreby).Pripravíme si olejový pác-2dcl oliv.oleja,kurkumy,kari korenia,papriky a po zmiešaní potrieme bôčik.To isté zrobime z rebrami avšak bez nadrezania.Druhú stranu bôčika posypeme grilovacím korením.Nakoniec vrchnú(mesitú stranu) posypeme bazalkou
  3. Potom bôčik začneme rolovať až ho previažeme.Následne ho zakryjeme a dáme aspoň na dva dni do chladničky.Z rebrami môžeme urobiť to isté alebo ich hneď upravíme pečením na oleji(masti).Opečieme na oleji zprudka obe strany,podlejeme vodou,dusíme a zapekáme. Po odležaní pečieme bôčik v pekáči z trochu olejom a podliatou vodou súčasne-zakritý!Takto pri 220stupňoch dusíme a po asi 40-45min.odkrijeme a dopekáme asi 25-35min.pri opakovanom oblievaní.Žial momentálne som nemohol dodať foto upečeného nakoľko sa piekol inde