Foto: dadush
Zajačika doma veľmi ľúbime a stále vymýšlam ako by sa dal spraviť.
Postup
-
1
Králika dobre umyjeme, odblaníme, osušíme a naporcujeme. Prešpikujeme stehná nakájanou slaninkou.
- 2
Vymastíme zapekaciu misu. Naukladáme králika, ktorého okoreníme čiernym korením, rozmarínom, posolíme, prídáme ošúpaný cesnak, bobkový list a trocha slaninky, podlejeme vývarom.
- 3
Dáme piecť pri cca 200 stupnoch. Neviem vám napisať koľko som ho piekla pretože som to nesledovala. Musíte si to odsledovať. Ked ho budem najblizsie piect tak si cas odsledujem a doplnim ho.
- 4
Po upečení som podávala s pučenými zemiakmi s maslom. Dobrú chuť :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Bolo by mi úplne jedno či mám na pekáči Azurita alebo Duracella...
@Monty469 aj by som ponúkla ale zmizol tak rýchlo, že som bola rada za fotky :D
som si toho vedoma. len naozaj netusim kolko som ho piekla kedze som este popritom robila milion inych veci.... na buduce si to odsledujem a napisem sem ....
zajac má iné mäso, je to divina, má iný spôsob prípravy a čas pečenia je veľmi podstatný.
súhlasím s @radox1
inak recept veľmi pekný za 5*
uz som opravila chybu :-)
a nije to jedno zajac,kralik ??? meso je stejne