Pečený králik

dadush - fotkadadush, 14. februára 2016
Pečený králik
Foto: dadush

Zajačika doma veľmi ľúbime a stále vymýšlam ako by sa dal spraviť.

Suroviny

1 ks
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
600 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Králika dobre umyjeme, odblaníme, osušíme a naporcujeme. Prešpikujeme stehná nakájanou slaninkou.

  2. 2

    Vymastíme zapekaciu misu. Naukladáme králika, ktorého okoreníme čiernym korením, rozmarínom, posolíme, prídáme ošúpaný cesnak, bobkový list a trocha slaninky, podlejeme vývarom.

    Pečený králik - obrázok 2
  3. 3

    Dáme piecť pri cca 200 stupnoch. Neviem vám napisať koľko som ho piekla pretože som to nesledovala. Musíte si to odsledovať. Ked ho budem najblizsie piect tak si cas odsledujem a doplnim ho.

  4. 4

    Po upečení som podávala s pučenými zemiakmi s maslom. Dobrú chuť :-)

    Pečený králik - obrázok 4
Recept je zaradený do kategórií:
Králičie mäso, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu

sovka62
Myslím, že prišlo k omylu, zrejme si pripravila králika. Zajac je ten, čo behá po poli. Ale toto je dosť častý omyl, viac ľudí to zamieňa.
1x radox1
haji
Hmmm ať jedno či druhé - jistě úžasně dobré!! Bych si dala! Dědeček choval králíky a vlastně v mém dětství to byla stará dobrá klasika, v řeznictví bylo... Kdeže staré sněhy jsou. Domácí králík je k nezaplacení a o zajíci mohu jen snít. Krásný den všem!
monty469
Keď sme kedysi chovali zajace,podobne som ich pripravovala a bolo to super.Narobila si my chute a čo teraz?Môžem len naprázdno prehľtať.Dobrý receptík,zaslúži si 5*
dadush
Ďakujem krásne za pozitívne ohlasy. @Sovka 62 máš pravdu bol to králik. Ale ako tu už bolo spomenuté hlavne, že chutil. :D
@Monty469 aj by som ponúkla ale zmizol tak rýchlo, že som bola rada za fotky :D
radox1
ten cas pecenia dost podstatny,lebo su tu experti,ktori by toho kralika piekli aj 2 hodiny,a tym ho totalne vysusili a znehodnotili.
dadush
@Radox1 (15.2.2016 09:30)

som si toho vedoma. len naozaj netusim kolko som ho piekla kedze som este popritom robila milion inych veci.... na buduce si to odsledujem a napisem sem ....
evanaaa
Dobré papanie, rada by som si pochutila na králikovi, ale môj muž je proti......ináč, kedysi na dedine mám dojem, neprikladali nejaký význam správnemu pomenovaniu tohto tvora, najmä pred asi 60-mi rokmi, keď som chodievala na prázdniny k starej mame, ako dieťa, vždy sme hovorili - zajačik, ideme robiť ( variť, piecť, zabiť) zajaca, nie králika........
veronikkka
to nie je zajac, podľa fotiek je to králik.
zajac má iné mäso, je to divina, má iný spôsob prípravy a čas pečenia je veľmi podstatný.
súhlasím s @radox1
veronikkka
bez ohľadu na to, ako to doma voláme, treba názov opraviť na králika, aby nikoho nemýlil.
inak recept veľmi pekný za 5*