Pečený karfiol (fotorecept)

Autor receptu: enerrgizer

...mám rád karfiol a v medovo citrónovej marináde s chilli je...najkarfiolovejší :) a nezabudnite pridať aj lístky čerstvého tymiánu, s citrónom tvoria perfektný pár :) Príprava je rýchla a nenáročná...

15 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Postup

  1. ...karfiol som rozobral na menšie ružičky, je skôr hotový a aj marináda ho lepšie poobaľuje. Ružičky som dal do väčšej misy a najskôr som ich poprehadzoval so suchým korením, lepšie potom drží na karfiole. ( grilovacie korenie si miešam sám, ale môžete použiť zmes korenia, aká vám chutí) Potom som si vymiešal olivový olej s citrónovou šťavou, chilli pastou a medom. Karfiol som prelial marinádou a dochutil lístkami čerstvého tymiánu...s citrónom má neodolaťeľnú chuť. Dobre som poprehadzoval, aby sa marináda všade dostala...
  2. ...na plechu s papierom na pečenie som ho ešte dochutil soľou a čerstvo mletým čiernym korením. Piekol som asi 35 minút na 180°C... podával som so zemiakovou kašou, jarnou cibuľkou a bielym jogurtom...dobrú chuť :)