Foto: spydigy
10 minút
príprava
príprava
45 minút
na 220 °C
na 220 °C
Postup
-
1
Ovocie môže byť mrazené alebo čerstvé. Všetko čo len máme radi.. hrušky, jablká, pomaranče, ríbezle, slivky, mandarínky, jahody, maliny, čučoriedky... atď
- 2
Ovocie pokrájame na kúsky. Vo väčšej miske zmiešame ovocie s cukrom, môžeme pridať rum, citrón (pokrájaný na kúsky), škoricu a klinčeky. Všetko dobre premiešame a dáme do vyhriatej rúry v hlbšom pekáči na 220°C cca 45 min (riaďte sa svojou rúrou moja pečie úplne zle..musím v nej nechávať dlhšie veci piecť).
- 3
Pečieme tak dlho, aby ovocie pustilo šťavu. Počas pečenia občas premiešame. Po upečení, ešte horúce dávame do sklenených pohárov, zavíčkujeme a na 5 minút prevrátime hore nohami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
jablká-škorica
lesné ovocie, čerstvý zázvor, badián, škorica
lesné ovocie, perníkové korenie
a chutili všetky všetkým, najviac šéfovi :D