Pečený čaj
Autor receptu: spydigy
10 minút príprava |
45 minút na 220 °C |
Postup- Ovocie môže byť mrazené alebo čerstvé. Všetko čo len máme radi.. hrušky, jablká, pomaranče, ríbezle, slivky, mandarínky, jahody, maliny, čučoriedky... atď
- Ovocie pokrájame na kúsky. Vo väčšej miske zmiešame ovocie s cukrom, môžeme pridať rum, citrón (pokrájaný na kúsky), škoricu a klinčeky. Všetko dobre premiešame a dáme do vyhriatej rúry v hlbšom pekáči na 220°C cca 45 min (riaďte sa svojou rúrou moja pečie úplne zle..musím v nej nechávať dlhšie veci piecť).
- Pečieme tak dlho, aby ovocie pustilo šťavu. Počas pečenia občas premiešame. Po upečení, ešte horúce dávame do sklenených pohárov, zavíčkujeme a na 5 minút prevrátime hore nohami.
|