Pečený čaj

Autor receptu: spydigy

10 minút
príprava
45 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Ovocie môže byť mrazené alebo čerstvé. Všetko čo len máme radi.. hrušky, jablká, pomaranče, ríbezle, slivky, mandarínky, jahody, maliny, čučoriedky... atď
  2. Ovocie pokrájame na kúsky. Vo väčšej miske zmiešame ovocie s cukrom, môžeme pridať rum, citrón (pokrájaný na kúsky), škoricu a klinčeky. Všetko dobre premiešame a dáme do vyhriatej rúry v hlbšom pekáči na 220°C cca 45 min (riaďte sa svojou rúrou moja pečie úplne zle..musím v nej nechávať dlhšie veci piecť).
  3. Pečieme tak dlho, aby ovocie pustilo šťavu. Počas pečenia občas premiešame. Po upečení, ešte horúce dávame do sklenených pohárov, zavíčkujeme a na 5 minút prevrátime hore nohami.