Pečený bítrút so sladkými zemiakmi fotorecept

titinko - fotkatitinko, 19. februára 2016
Pečený bítrút so sladkými zemiakmi (fotorecept)
Foto: titinko

Milí moji, dnes to bude o prílohe = beetroot (cvikla), sladké zemiaky & mrkva. Škorica dáva tomu riadne grády! Túto prílohu prikladáme k pečenej rybke či mäsku, alebo chrúmame keď je chuť na niečo sladké a zároveň zdravé!

2
porcie
5 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

4 ks
3 ks
2 ks
1/2 ČL
1 ČL
1 ČL
1/2 ČL
1 PL (alebo olivový)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nakrájame si očistenú mrkvu, sladké zemiaky a červenú cviklu.

    Pečený bítrút so sladkými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Prihodíme kokosový olej / alebo prelejte olivovým olejom, pridáme soľ, papirku, mletú rascu, škoricu a chilli. Zmes premiešame a pečieme na 200°C v čase 25 minút.

    Pečený bítrút so sladkými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Počas pečenia raz premiešame a to v 10. minúte. Ideálne je piecť spolu naraz s rybou či mäsom. V jednom pekáči, alebo o riadok nižšie. Chute a vône sa vedia krásne premiešať. Nakrájame si petržlenovú vňať.

    Pečený bítrút so sladkými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V poslednom bode zeleninu vytiahneme z rúry, ochutnáme, prípadne dopečieme. Premiešame s petržlenom a podávame.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
či veríš či nie, presne kombináci mrkva+cvikla+batát mi chodila po rozume niektorý deň. Ale škorica je niečo extra, to by ma nenapadlo.
1x titinko