2 x pečené zemiaky

2010 - bez fotky2010, 15. júna 2010
2 x pečené zemiaky
Foto: 2010

Pred nedavnom tu boli pridane podobne zemiaky s masovou plnkou a vnutro nebolo pouzite .Co je naozaj skoda , lebo nie je nic lepsie Zobraziť celý popisPred nedavnom tu boli pridane podobne zemiaky s masovou plnkou a vnutro nebolo pouzite .Co je naozaj skoda , lebo nie je nic lepsie ako pyre z pecenych zemiakov.Tieto zemiaky mozno uz asi dakdo pridal a v anglickych hovoriacich krajinach sa podavaju na mnozstvo variacii.My sme pouzili ochutene pyre s brokolicou a struhanym syrom.

4
porcie
10 minút
príprava
65 minút
na 200 °C

Suroviny

4 ks
1 ks
1 ks
1 strucik
1/2  hrnceka
 podla potreby
1  lyzica
4  lyzice




Postup

  1. 1

    4 velke zemiaky vhodne na pecenie , poprepichujeme vidlickou dookola ( aby nam nevybuchli ). Ponatierame olejom a cele posolime ( tym dosiahneme chrumkavu kozku). My sme tento recept robili tradicne v trube pecene na strednej mriezke bez vsetkeho -na sucho este aj vrtula bola vypata. Trva to cca 1 hodinu - strcili sme spajglu dnu ci su makke. Inac da sa proces pecenia skratit alobalom alebo do mikrovlnky ale tradicne su suverene najlepsie.

  2. 2

    Malu brokolicu sme dali rychlo povarit do osolenej vody a, rozobrali sme ju na male kusky. Zemiaky sme opatrne vybrali nechali trochu vychladnut a odkrojili sme vrchnu 1/3 .Vnutro sme opatrne vydlabali lyzicou tak ze sme cca. 0.5 -1 cm nechali po obvode. Do mysky sme dali vyskrabane zemiaky pridali mlieko , maslo , kyslu smotanu a pridavali mlieko podla potreby , na koniec sme vmiesali drobne kusky brokolice , struhany tvrdy syr a jarnu cibulku a cesnak.Okorenili , osolili a postruhali trochu muskatoveho oriesku.

    2 x pečené zemiaky - obrázok 2
  3. 3

    Ochutenym zeleninovym pyre , sme znova naplninli vyskrabane zemiaky. Posypali nastruhanym syrom ozdobili sladkou paprikou a dali naspat do truby - kdo ma tak prepnut pecenie na gril cca. 5 minut dokial sa syr neroztopi . PS: toto je vegetarianska varianta a pre mesozravcov , jasne ze nemoze chybat opecena slaninka.

Diskusia k receptu

jezibabka1
@2010 dík za receptík, ktorý môžem aj ja urobiť z pre mňa akurátnych surovín:) no a zas viem niečo nové - zemiaky poprepichovať, poolejovať pred pečením, super, vyskúšam:)
tinca
@2010 supééér recept už je v KK uložený a ako stvorený je na zimné večery.
2010
tinca, vy ked mate teplo ...tak u nas je zima aj ked je relativny pojem ale vecer ide pod 10C aj ked na kratko ale aj tropy maju zimu.
jezibabka aj posolit, budes naozaj prekvapena co sa da v obycajnej rure vyrobit.Nehovorim ze su uplne ako z pahreby ale... skus

evanaaa
Už len ten obrázok je na zjedenie! Nemusia byť ani zimné večery, stačia tie studené letné. Idem opísať, vďaka.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia