Pečené zemiaky

Pečené zemiaky - bryndza - slaninka (fotorecept)

Autor receptu: macka78

Kombinácia zemiakov, bryndze a slaninky je rýdzo slovenská... Ak natrafíte na takéto pekné malé zemiaky ako ja, stačí ich len poriadne vyumývať, rozkrojiť na dve polovice a upiecť... Už sa teším, keď si túto dobrotu upečiem z nových zemiakov a posypem májovou bryndzou...

10 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Postup

  1. Rúru si vyhrejeme na 200 °C. Zemiaky poriadne umyjeme a prekrojíme na polovice. Vložíme ich do pekáča alebo zapekacej nádoby, pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme, pridáme rascu a pečieme cca 40 minút do mäkka, na záver zapečieme pod grilom 5 minút.
  2. Medzitým si slaninku nakrájame na menšie kúsky a na slabom plameni vyškvaríme. Upečené zemiaky podávame s bryndzou (ktorú môžete rozmiešať s pochúťkou smotanou), slaninkou a nakrájanou lahôdkovou cibuľkou... Podávame najlepšie s kyslomliečnym nápojom.