Pečené zemiaky
Pečené zemiaky - bryndza - slaninka (fotorecept)
Autor receptu: macka78
Kombinácia zemiakov, bryndze a slaninky je rýdzo
slovenská... Ak natrafíte na takéto pekné malé zemiaky
ako ja, stačí ich len poriadne vyumývať, rozkrojiť na dve
polovice a upiecť... Už sa teším, keď
si túto dobrotu upečiem z nových zemiakov a posypem
májovou bryndzou...
10 minút príprava |
40 minút na 200 °C |
Postup
- Rúru si vyhrejeme na 200 °C. Zemiaky poriadne umyjeme a prekrojíme na polovice. Vložíme ich do pekáča alebo zapekacej nádoby, pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme, pridáme rascu a pečieme cca 40 minút do mäkka, na záver zapečieme pod grilom 5 minút.
- Medzitým si slaninku nakrájame na menšie kúsky a na slabom plameni vyškvaríme. Upečené zemiaky podávame s bryndzou (ktorú môžete rozmiešať s pochúťkou smotanou), slaninkou a nakrájanou lahôdkovou cibuľkou... Podávame najlepšie s kyslomliečnym nápojom.